VRL:n alaiset kantakirjat

Virtuaalinen Hevoskantakirja on kantakirja kaikille niille virtuaalihevosroduille joille ei ole omaa kantakirjaa. Hevoskantakirja on ponikantakirjan ohella vanhimpia virtuaalikantakirjoja.
Virtuaalinen Ponikantakirja on kantakirja kaikille niille virtuaaliponiroduille, joille ei ole omaa kantakirjaa. Ponikantakirja perustettiin vuonna 2001.
Virtuaalinen Suomenhevoskantakirja perustettiin vuoden 2003 heinäkuussa rodun edustajien runsaan määrän sekä monipuolisuuden vuoksi. Kuten IRL-maailmassa, myös virtuaalisille suomenhevosille tarjotaan mahdollisuus kantakirjata hevoset neljälle eri suunnalle. Nämä suunnat ovat ratsu-, juoksija-, työhevos- ja pienhevossuunta.
Performance Studbook (PSB) on vuonna 2022 ovensa avannut virtuaalihevosille toimintaa tarjoava laitos, jonka tavoitteena on laajentaa kantakirjausmahdollisuuksia myös liikekuvallisille hevosille ja poneille. Liikekuvalliset ovat jo pitkään jääneet rakennekuvallisten jalkoihin ja PSB on nyt etualalla tekemässä tähän muutosta hyödyntämällä VSN:n tarjoamat käyttöluokkien palkinnot.

Vanhat

Nämä ovat lopettaneet tai poistuneet VRL:n alaisuudesta, mutta näiden tilaisuuksia, palkintoja yms. on edelleen VRL:n tietokannassa.

Virtuaalinen Arabikantakirja (arabiktk): Virtuaalinen Arabikantakirja toimi vuosina 2003-2015, jonka jälkeen arabit siirtyivät hevoskantakirjaan.

PKK:n kantakirja (pkkktk): Piirretyt Kuvat Kunniaan - yhdistys ja sen kantakirja oli aikanaan VRL:n alaisuudessa. Myöhemmin se jättäytyi VRL:n toiminnan ulkopuolelle.

Virtuaalinen esikantakirja (esiktk): Esikantakirja toimi vuosina 2006-2008 esikarsintana virtuaalisiin kantakirjoihin näyttelyjaoksen jäätyä muutamaksi vuodeksi VRL:n toiminnan ulkopuolelle.

Virtuaalinen Puoliverikantakirja (pvktk): Virtuaalinen Puoliverikantakirja eriytettiin virtuaalisesta Hevoskantakirjasta lokakuussa 2021, ja se on hevosrotujen toinen oma kantakirjansa virtuaalisen Suomenhevoskantakirjan lisäksi. Kantakirjan toiminta lakkasi heinäkuussa 2022 uuden ylläpitäjän puutteeseen. Puoliveriset ovat siirtyneet takaisin hevosktk alaisuuteen.