Uusi VRL on valmis käyttöön! Vanhat salasanat on nollattu, mutta saat uuden käyttöösi palauttamalla salasanan yläpalkin \unohditko salasanasi" toiminnon avulla!

VRL:n alaiset laatuarvostelut

Virtuaalinen Yleislaatuarvostelu on perustettu vuonna 2002. Idea YLA:sta lähti siitä havainnosta, että 'hyvä hevonen'-käsite tuntui vääristyneeltä ja sitä haluttiin muuttaa. Yleislaatuarvostelun tarkoitus on nimensä mukaan arvostella virtuaalihevoset yleisellä tasolla. Menestymisen kannalta ei ole merkitystä sillä, onko hevonen hieno kilparatsu vai tavallinen harrastehevonen. Myös ravihevoset ja laukkaratsut ovat tilaisuuksiin tervetulleita. Pääpaino arvostelussa on teksteissä, mutta niiden lisäksi arvostellaan myös rakenne, kilpamenestys, sukutaulu ja jälkeläiset.
Kouluvarsojen laatuarvostelu on vuonna 2014 alkunsa saanut tapahtuma jonka tarkoitus on palkita nuoria kouluhevosen alkuja.
Estevarsojen laatuarvostelu on tarkoitettu siis nimensä mukaan hevosille, jotka eivät ole vielä saavuttaneet aikuisikäänsä. EVL on perustettu vuonna 2011 Zikin toimesta, joka ylläpitikin laatuarvostelua vuoteen 2017 saakka. eepu ja Jaana ottivat EV:n ylläpidettäväkseen vuoden 2017 lopussa. Uudistunut Estevarsojen laatuarvostelu avattiin toukokuussa 2018.
Pyrkimyksenä on arvostella aktiivisesti nuoria kenttälupauksia ja niiden soveltuvuutta kenttäratsastukseen eri osa-aluein. Koska kyseessä ei ole vakavamielinen laatuarvostelutilaisuus, arviointiperiaatteemme sekä pisteytysmallit ovat varsinaista laatuarvostelua löysemmät.
Tervetuloa virtuaalisten valjakkovarsojen ja -nuorten laatuarvostelun sivustolle.
Askellajivarsojen laatuarvostelu palkitsee lupaavimmat askellajivarsat ja -nuoret, tarjoten näille Askellajiratsastusjaoksen myöntämän AV-arvonimen. AV-palkinnosta hevonen saa aikuisten askellajihevosten laatuarvostelussa yhden lisäpisteen.