Talliprofiili: Wincare

Tämä talli on lopettanut toimintansa!
Tallinumero: WINC3352
Rekisteröity: Vuonna 2010 tai aiemmin.
Kotisivu: http://www.lumipantteri.net/
Kuvaus:"Katsot kentällä työskentelevää ratsukkoa unelmoiden. Pehmeä hiekka rahisee ratsukon suorittaessa täydellistä laukanvaihtoa, eikä sinulla ole aavistustakaan, miten kaikki näyttää noin saumattomalta. Korkeat puut varjostavat valkoisin aidoin rajattua kenttää, joka on moitteettomassa kunnossa kuten sen takana oleva kartanokin. Yhtäkkiä ratsastaja kohottaa raipan, läimäyttää sen suoraan hevosen takamukselle ja kiroilee hyvin karkeasti. Mitä, mitä mitä! Minne se sopusointuisuus jäi? Hevonen näyttää saaneen tarpeekseen, pukittaa ratsastajansa alas ja laukkaa ohjat heiluen aidan läpi."

Wincare itsessään voi näyttää hyvinkin viattomalta ja täydelliseltä, mutta se ei sitä ole. Vuoden 2009 alussa perustettu puoliverisiittola on mitä ilmeisimmin yksi virtuaalimaailman järkyttävimmistä talleista, meillä ei nimittäin ole yhtään suomiputtea tai edes poneja. Naantalin aurinkoakin kirkkaamin kiiltävät puoliveriset selvästi kiehtovat enemmän, ainakin meitä. Persoonattomia nämä niin sanotut saksantuonnit eivät silti ole, koska hevosia löytyy kaikenlaisia hulluista liiskaajista mamin kultamussukoihin. Silti, vaikka tallin kaakit pääsääntöisesti ovat hannovereja ja holsteineja, on mukaan eksynyt muutamia erirotuisiakin konimuksia.

Wincare on hyvinkin kasvatuspainotteinen siittola, jossa pyritään elegantteihin este- sekä kouluratsuihin. Me katsomme yhdistelmät yhteen hyvin tarkasti, keskitymme sukutaulun tasaisuuteen ja muutenkin sukulaisten laadukkuuteen. Kuten jo mainitsin, kasvatusrotuna toimivat hannover ja holstein, kasvatusnimellä W! joka on takaliite. Vuosittain syntyy vain noin parikymmentä varsaa, mutta mottomme onkin ollut aina "laatu ennen määrää". Tämän vuoksi valitsemme kasvattiemme kodit hyvin tarkkaan, emme halua tallin nurkkaan hylättyjä hevosia, vaan kilpailukentillä kasvattajalleen mainetta tuovia hevosia.

Muuta toimintaakin Wincareessa toki on, ehdottomasti aktiivisin sivuelinkeino on kilpailut. Pääsääntöisesti este- sekä koulupainotteisia tapahtumia kauniilla kentällämme järjestetään monta kertaa kuussa, ihan vaihdellen omistajan kiireistä ja innostuksesta. Poikkeuksetta kilpailut ovat aina jonkun jaoksen alaiset, villit kisat pysyvät siten pois meiltä ja tulevat pysymäänkin. Muita toiminnan alalajeja ovat hevosten myynti ja valmennukset. Hevosia voidaan myydä kenties silloin, kun seikkailen ulkomailla tuontien kanssa, muuten emme pahemmin myyntitallina toimi. Valmennukset puolestaan ovat hyvinkin epäaktiivisia, ko. tapahtumia kun sattuu olemaan ehkä yksi vuodessa.

Kategoriat: siittola (ST), kilpailukeskus (KK)
Omistajat: Jayde (VRL-05186)