AHAC

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arabian and Half-Arabian Circuit
Lyhenne AHAC
Kohderyhmä arabiharrastajat
Alaisuus WF ShowGrounds, All-SIM Community
Perustettu ?
Ylläpitäjä noel & Adminit
Tilanne Aktiivinen
Omat sivut http://thesimcommunity.com/index.php
Ulkomaisia vastineita -

AHAC eli Arabian and Half-Arabian Circuit on WF Show Groundsin osa, joka on perustettu kokoamaan arabi- ja arabiristeytys- (half-Arabian) harrastajat yhteen. Jaos perustettiin kun All-SIM Arabian Horse Association (ASAHA) lopetti. AHAC pyrkii järjestämään muutamia kilpailuita kuukaudessa ja jakaa arvonimiä perustuen pistejärjestelmään, jossa hevoset keräävät pisteitä kilpailuista. Kilpailuiden lisäksi AHAC ylläpitää erilaisia "ohjelmia", kuten Breeders Sweepstakes -nimistä jalostusohjelmaa, jossa pyritään parantamaan virtuaalisten arabien tasoa.

AHAC on tarkoitettu täysiverisille arabeille ja arabiristeytyksille, joissa on vähintään 25% arabiverta.

AHAC-kilpailut

AHAC järjestää kuukausittain noin 6 kappaletta arabeille avoimia kilpailuita, yhteensä 74 kappaletta vuodessa. Kaikissa kilpailuissa on sama luokkalista, mutta kilpailuista saatavat pistemäärät vaihtelevat sen mukaan onko kilpailu kansallinen (National Show), kansainvälinen (International Show) vai alueellinen (Regional Show). Kilpailuista osa noudattaa oikean maailman arabikilpailuita, ja tunnettuja kilpailuita AHACissa ovat mm. Abu Dhabi, Scottsdale, Sharjah International, U.S. Nationals, Tulip Cup, Emerald Trophy ja Sharjah.

Kilpailut ovat avoimet arabeille ja arabiristeytyksille, joissa on vähintään 25% arabiverta. Tulokset kilpailuista saadaan arpomalla luokat puolueettomasti arvontakoneella.

AHAC Class A

Virallisten AHACin järjestämien kilpailuiden lisäksi kaikki AHACin jäsenet voivat järjestää Class A-kilpailuita. Kilpailuissa käytetään AHACin virallista luokkalistaa (siitä saa poistaa halutessaan luokkia) ja näistä kilpailuista saa eri määrän AHAC-pisteitä kuin virallisista kilpailuista. Kilpailuita järjestetään kuitenkin reilusti, vaikka niiden osallistujamäärät ovat virallisia kilpailuita huomattavasti pienempiä.

AHAC ja ASAHA

ASAHA on AHACin edeltäjä. Kun ASAHA tuli tiensä päätökseen ja AHAC luotiin, päätettiin että aikaisemmin ASAHA:n alaisuudessa kerätyt pisteet ja arvonimet pätevät myös AHACissa. Muuten jaokset ovat erilliset.

AHAC ohjelmat

AHAC järjestää erilaisia jalostus- ja kilpailuohjelmia, mm. Breeders Sweepstakes ja Road to Legions.

Road to Legions

Road to Legions on AHACin ohjelma, jossa sen vuoden varsat kilpailevat vuoden ajan ja parhaat palkitaan loppuvuodesta arvonimillä. Tähän ohjelmaan voivat osallistua kaikki kasvattajat. Ohjelmaan voidaan ilmoittaa vain omia kasvatteja kys. vuodelta, yhden orin ja yhden tamman. Lisäksi vuonna 2011 järjestetään erikseen luokat puoliarabeille (ori & tamma).

Kasvatit voi ilmoittaa ohjelmaan alkuvuodesta, jonka jälkeen ohjelman pitäjien kautta ne ilmoitetaan koko vuoden kaikkiin Road to Legions-ohjelmaan osallistuviin kilpailuihin, ja vuoden lopussa parhaiten menestyneet varsat palkitaan.

Pistejärjestelmä

AHACissa jaetaan pisteitä kaikkien kilpailuiden ensimmäiselle (Champion), toiselle (Reserve Champion) sekä seuraaville kahdeksalle sijoittuneelle (top ten). Alueellisista, kansallisista ja kansainvälisistä kilpailuista sekä Class A-kilpailuista saa eri määrän pisteitä.

Alueelliset kilpailut (Regional Shows)

Champion - 9 pistettä
Reserve Champion - 7 pistettä
Top ten - 5 pistettä

Kansalliset kilpailut (National Shows)

Champion - 12 pistettä
Reserve Champion - 10 pistettä
Top ten - 8 pistettä

Kansainväliset kilpailut (International Shows)

Champion - 15 pistettä
Reserve Champion - 12 pistettä
Top ten - 9 pistettä

Class A -show kilpailut

Champion - 5 pistettä
Reserve Champion - 4 pistettä
Top ten - 2 pistettä

Class A -laukat

Laukkojen pistetaulukko
Sijoitus Pisteet
1. 10 pts
2. 9 pts
3. 8 pts
4. 7pts
5. 6pts
6. 5pts
7. 3pts
8. 3pts
9. 3pts
10. 3pts

AHAC arvonimet

Kun hevonen on kerännyt tietyn määrän pisteitä AHAC-kilpailuista, sille voidaan hakea pistemäärän oikeuttama arvonimi. Arvonimi merkitään hevosen tietoihin nimen perään erilaisina merkkeinä.

Arvonimitaulukko
Pistemäärä Arvonimi Merkintä
200 Legion of Honor +
350 Legion of Merit ++
500 Legion of Supreme Honor +/
650 Legion of Supreme Merit +++
800 Legion of Excellence +//
1000 Legion of Masters ++++
2000 Legion of Supreme Excellence ++++/
3500 Legion of Supreme Masters ++++//
5000 Legion of Fame +/+/+

Jokaisen Legion of Fame -arvonimeä seuraavan kerätyn 1000 pisteen jälkeen arvonimeen lisätään "/"

Lähteet