Hevosen myyminen

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hevosen myyminen tulee eteen silloin, kun kasvattaja haluaa myydä kasvattejaan tai omistaja haluaa luopua omistamastaan hevosesta. Mikäli myyjä ei ole hevosen kasvattaja tai ensimmäinen omistaja, kannattaa hänen tarjota hevosta ensin kasvattajalle tai sen edelliselle omistajalle. Useat kasvattajat tahtovat myydä kasvattinsa eteenpäin itse ja osa ei edes salli myyntiehdoissaan kasvatin myymistä eteenpäin, vaan se pitää nimenomaan palauttaa takaisin kasvattajalle jos siä ei enää tahdo omistaa.

Mikäli hevosen myyminen tulee ajankohtaiseksi, kannattaa ensin miettä millaisen tulevaisuuden ja kodin kyseiselle hevoselle tahtoo. Tämän jälkeen kirjoitetaan myynti-ilmoitus, jossa tulee ilmi myynnin ehdot ja toiveet hevosen tulevaisuuden suhteen, jos sellaisia on. Mikäli toivot ostotarjouksiin esimerkiksi jotain tiettyjä tietoja, ne kannattaa myös kirjata myynti-ilmoitukseen, jotta ostajat tietävät esittää esimerkiksi sivunäyttöä. Myynti-ilmoitus kannattaa laittaa esimerkiksi jollekin keskustelufoorumille, jossa liikkuu paljon muita virtuaaliharrastajia. Tällaisia ovat esimerkiksi hevostalli.net sekä Virtuaalifoorumi. Halutessaan hevosta voi tarjota suoraan ostettavaksi myös jollekin tietylle ihmiselle: erityisen kannattavaa tämä on silloin kun kyse on harvinaisesta rodusta, jonka jalostusyksilöt ovat harvassa ja rodun kasvattaja voisi olla kiinnostunut ostamaan rodun yksilön itselleen.

Kun hevosesta tulee ostotarjouksia, hevonen myydään myyjää eniten miellyttäneen tarjouksen tehneelle. On kohteliasta vastata heti kieltävästi, jos tarjous ei vakuuta. Mikäli olet saanut useita ostotarjouksia, on kohteliasta tehdä päätös nopeasti.