Järjestäytynyt virtuaalimaailma

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomalainen virtuaalimaailma on muiden maiden mallista poiketen kehittynyt vuosien varrella hyvin järjestäytyneeksi. Virtuaalinen ratsastajainliitto perustettiin jo vuonna 1999 ja sen jälkeen on perustettu useita erilaisia jaoksia, liittoja ja yhdistyksiä. Suurin osa järjestöistä on lähtöisin oikean maailman esikuvista, yrityksestä matkia todellisuutta ja yhtenäistää virtuaalimaailman käytäntöjä. Järjestäytyminen on mahdollistanut virtuaalimaailman kehittymisen entistä monipuolisemmaksi ja luonut erilaisia tapoja harrastaa virtuaalihevosia. Virtuaalisten järjestöjen pyrkimys on yhdistää virtuaaliharrastajia ja luoda yhteiset reilut säännöt esimerkiksi kilpailujen järjestämiseen.

Mikään ei estä perustamasta omaa järjestöä ajamaan itseä kiinnostavien asioiden etua. Useat jaokset ovat lähtöisin pienen harrastajajoukon omasta tarpeesta ja ovat harrastajamäärän kasvaessa nousseet koko virtuaalimaailman tietoisuuteen ja sitä myöten myös esimerkiksi VRL:n alaisuuteen. Järjestäytyminen mahdollistaa ennen kaikkea eri ihmisten osaamisen hyödyntämisen. Vanhemmat harrastajat ovat oppineet tosielämässä erilaisia hyödyllisiä taitoja, kuten internet-sivujen koodausta tai johtamista ja organisointia. Näitä taitoja hyödyntäen on luotu monimutkaisiakin järjestelmiä, jotka harrastajat ovat kokeneet tarpeellisiksi.

Helpoin tapa päästä mukaan järjestäytyneeseen toimintaan on VRL-tunnuksen hankkiminen ja liiton palveluihin tutustuminen. Voit myös osallistua yhdistysten järjestämään toimintaan, ja jos ei VRL ratsuihin painottuneena liittona sytytä, kannattaa tutustua myös laukka- ja raviurheilun omiin yhdistyksiin. Eri yhdistysten toimintaa pääsee kehittämään kertomalla ideoita ja ehdotuksia joko julkisesti foorumeilla, tai lähettämällä ylläpitäjille sähköpostia. Ehdotuksia tehdessäsi sinun tulee voida perustella omat ideasi ja myös vastata niitä kohtaan esitettyyn kritiikkiin.

Vaikka sinulla ei olisikaan konkreettisia ideoita, voit silti auttaa esimerkiksi VRL:n toiminnassa työntekijänä. Kaikki VRL:n rekisterit ja toiminnot pyörivät puhtaasti vapaaehtoisvoimin ja ylimääräinen käsipari on aina tarpeen. Seuraa aktiivisesti foorumeita ja VRL:n tiedotuksia avoimien työpaikkailmoisten varalta. Mikäli sinusta tuntuu että jokin tietty osa-alue kiinnostaisi sinua tai toimii huonosti, voit tarjota apuasi suoraan kyseistä osa-aluetta ylläpitävälle henkilölle. Myös muiden yhdistysten ilmoituksia löytyy silloin tällöin foorumeilta.

Lue lisää