Kasvattajanimi

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jotta tietyn tallin tai henkilön kasvatit erottuisivat muista hevosista, omille kasvateille on yleisenä tapana antaa kasvattajanimi. Kasvattajanimellä tarkoitetaan liitettä, joka liitetään jokaisen kasvatin nimeen. Kasvattajanimi voi tulla hevosen nimen eteen tai perään. Jos nimi on genetiivimuoto suomeksi tai englanniksi, se tulee aina nimen eteen. Kasvattajanimi voidaan liittää myös vieraskielisellä prepositiolla nimen perään. Tällaisia prepositioita ovat esimerkiksi frá (islanninhevoset), of, fan, von ja v.d. Kasvattajanimi voi olla myös pelkkä kirjainyhdistelmä, esimerkiksi BDF tai SNAK, jolloin se yleensä kirjoitetaan kokonaan isoilla kirjaimilla. Tunnus voi olla yksikirjaiminenkin, esimerkiksi B tai K. Näitä yhdistelmiä voi lisätä joko nimen eteen tai jälkeen.

Samalla tallilla tai henkilöllä voi olla käytössä myös useita kasvattajanimiä, eikä kasvattajanimeä ole välttämättä pakko käyttää ollenkaan. Useiden rotujen kasvattajalla erityisesti voi olla useampia kasvattajanimiä, jolloin eri roduille on oma tunnuksensa, joka sopii kyseisen rodun nimeämistapoihin. Esimerkiksi Greymask'silla oli käytössä yleisesti etuliite Greymask's erityisesti englanninkielisille nimille, mutta suomenhevos- ja shetlanninponikasvateilla tunnus oli Harmaanaaman, islanninhevosilla frá Greymask ja eestinhevosilla Hallnägunen.

Kasvattajanimen valinnassa tulisi noudattaa hyvää makua ja soveltuvasti hevosten nimeämisestä annettuja yleisiä ohjeita. Erityisen tärkeätä on se, ettei kasvattajanimeä voida sekoittaa mihinkään reaalimaailman hevosen-, tallin- tai kasvattajanimiin. Sen on erotuttava myös jo käytössä olevista virtuaalisista kasvattaja- ynnä muista tunnuksista.