Kilpailujen järjestäminen

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuka tahansa voi järjestää virtuaalimaailmassa kilpailut. Kilpailujen järjestämisen voi jakaa karkeasti kahteen osaan, järjestäytyneeseen kilpailutoimintaan ja villeihin kilpailuihin. Järjestäytyneessä kilpailutoiminnassa kilpailunjärjestäjät järjestävät kilpailunsa jonkin kilpaoliyhdistyksen sääntöjen mukaan, ja kilpailuyhdistys valvoo niitä. Villeissä kilpailuissa ei ole mitään yhteisesti noudatettavia sääntöjä, vaan säännöt ovat täysin järjestäjän päätettävissä. Kukaan valvo villejä kilpailuja.

Kilpailut järjestetään tekemällä kilpailukutsu, josta löytyvät ainakin kilpailun päivämäärä, viimeinen ilmoittautumispäivä, kilpailun laji, luokat, osallistumisohjeet ja säännöt. Kilpailua kannattaa mainostaa vähän, että muut harrastajat löytävät sen. Osallistujat osallistuvat ohjeiden mukaan, ja kilpailun järjestäjä lisää heidät osallistujalistaan. Tulokset ratkaistaan kilpailupäivänä, ja ne merkitään kilpailukutsusivulle.

Tulosten ratkaisu

Useimmissa kilpailuissa voittaja ratkaistaan arpomalla, eli kilpailun järjestäjä tai tuomari arpoo osallistujille sijoitukset. Tämä on helppoa ja nopeaa. Muita, harvinaisempia ratkaisutapoja ovat tarinakilpailut, kysymyskilpailut, suhteutettu arvonta ja porrastetut kilpailut. Tarinakilpailuissa kilpailijat kirjoittavat osallistuessaan tarinan annetusta aiheesta, ja paras tarina voittaa. Kysymyskilpailu ratkaistaan tietokilpailuna, jokaisen osallistujan tulee vastata (usein lajiin liittyviin) kysymyksiin, ja eniten oikein vastannut voittaa. Suhteutetussa arvonnassa ja Porrastetuissa kilpailuissa tulokseen vaikuttaa hevosen sijoitukseen kilpailuissa vaikuttaa mm. aikaisempi kilpailumenestys. Porrastetut ovat Virtuaalisen Ratsastajainliiton oma systeemi.