Merkittävät budjonnyoriit

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tälle sivulle on koottu tiedot budjonny-rotua edustaneista merkittävistä virtuaalisista oreista, joilla on ollut olennainen merkitys rodun kehitykseen ja näkyvyyteen virtuaalimaailmassa.

Colorado

Elänyt: 29.6.01 - 8.5.03 Kasvattaja: (evm)
Väri: ruunikko Omistaja: Marinea
Säkäkorkeus: 158 cm Rekisterinumero: VH00-039-5300
Painotus: kenttä Saavutukset: YLA3, 91p
Isä: EVM Emän isä: EVM

Colorado oli yksi RBSH-rodun alkuaikojen merkittäviä jalostusoreja, vaikkei se jättänyt kuin 5 varsaa, joista neljä oli RBSH:ita. Coloradon nimi saattaa esiintyä edelleen myös puhtaiden budjonnyjen sukutauluissa, sen ainoa puhdas budjonny-varsa oli ori Sydänyön Wiizl, joka puolestaan jätti tamma MVS Morian ja Moria puolestaan on vaikuttanut Zenissä budjonnyjalostuksessa.

Coloradon sivut


Danchello

Elänyt: 6.09.02 - 18.11.04 Kasvattaja: (evm)
Väri: rautias Omistaja: Rainy Day
Säkäkorkeus: 164 cm Rekisterinumero: RBSHy-001
Painotus: ? Saavutukset: KTK 3. palkinto, 2. palkinto ERJ:n laatuarvostelussa, Ch
Isä: EVM Emän isä: EVM

Danchello oli suvuton budjonnyori, joka todennäköisesti kiersi muutamalla omistajalla ennen kuin päätyi Rainy Daysiin kilpa- ja siitoshevoseksi. Se on ollut merkittävä nimi erityisesti RBSH-jalostuksessa, mutta siitä on jäänyt muutamia puhtaiha budjonnyvarsojakin. Se jätti ainakin parikymmentä varsaa ja esiintyy edelleen joidenkin pitkäsukuisten RBSH:iden suvussa.

Danchellon sivut

Ledik

Elänyt: 01/2002 - 20.8.2004 Kasvattaja: (evm)
Väri: punarautias Omistaja: Kinship Warmbloods, Punikki
Säkäkorkeus: 157 cm Rekisterinumero: -
Painotus: ? Saavutukset: ktk II, MVA-SERT
Isä: Luron EVM Emän isä: Glanat EVM

Ledik on vaikuttanut erityisesti RBSH-jalostukseen, se oli siitoskäytössä silloin kun RBSH-rotu keksittiin ja alkoi elää ensimmäistä nousukauttaan. Ledik jätti tiettävästi 5 varsaa, joista kaksi on RBSH:ta ja kolme puhdasta budjonnya. Ledikin varsoista ehdottomasti merkityksellisin on RBSH-ori BDJ Yaroslav (e. Wizzerria xx), jonka nimi esiintyi useita kertoja monien Néttsin kasvattien suvuissa.

Ledikin sivut