Orlovravuri

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Orlovravuri
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi lämminverinen
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa Venäjä
Polveutuminen arabianhevonen, eurooppalaiset hevoset
Muita nimityksiä orlov, orlovinravuri, Orlov Trotter (engl.), орловский рысак (ven.), orlovtravare (ruots.), Orlow-Traber (saks.)
Käyttötarkoitus ravihevonen
Ominaisuudet
Värit perusvärit, kimo yleisin
Säkäkorkeus noin 160 cm, voi olla suurempikin

Historia virtuaalimaailmassa

Orlov on aina ollut harvinainen näky virtuaalimaailmassa, erityisesti suhteessa amerikanravureihin. Ensimmäiset orlovit keksittiin virtuaalimaailmaan kuitenkin jo ennen vuosituhannen vaihdetta. Alkuaikoina tärkein ja oikeastaan myös ainoa lähes yksinomaan orloveihin ja venäjänravureihin keskittynyt talli oli Elinan pitämä Jouhela, joka myöhemmin muutti nimensä Rakenlov Stablesiksi. Tuohon aikaan Greymaskissakin oli muutamia orlovravureita, muutama GM-kasvatti päätyi Rakenloviin.

Rakenlov lopetti kuitenkin vuosien 2002-03 tienoilla ja sen vaikutus orlov- tai yleensäkin lämminveriravurijalostukseen olisi jäänyt olemattomaksi ilman sen Marineaan päätynyttä kasvattia, ori Rakenlov Celebiä. Marineaan ostettiin myös muutama suvuton orlov-tamma, joista Larisha-niminen varsoi Marineassa oriin MVS Srebra (i. Rakenlov Celeb). MVS Srebra päätyi Marinean lopetettua Ioniciin ja jotta melko kivasti raveissa pärjännyttä Srebraa olisi voitu käyttää järkevästi jalostukseen, Ioniciin keksittiin muutamia orlov-tammoja, joita myös kilpailutettiin raveissa ennen niiden siirtymistä jalostukseen.

Ionicin orlov-jalostus laajeni vähitellen ja vuosina 2005-07 tallissa syntyi kaikkiaan 18 puhdasta orlov-varsaa ja muutama amerikkalaisristeytys. Samaan aikaan orloveita keksittiin myös RDN:iin, jossa oli ainakin muutamia aktiivisesti raveissa kilpailevia orlovravureita. Muutama muukin ravitalli kiinnostui orloveista ja osti niitä näiltä kahdelta tärkeimmältä kasvattajalta. Jotkut myös kasvattivat puhtaita orloveita, mm. talli Jaskier (nimitieto epävarma) ja Ajaton, joka kasvattikin muutamia tunnuksella Temniy.

Näistä talleista kuitenkin kaikki ovat joko lopettaneet kokonaan tai orlovien kasvatuksen eikä uusia, pitkäaikaisia kasvattajia ole ilmestynyt myöhemmin. Vaikka orlovien jalostus- ja kilpailutustoiminta oli melko laajaa sen "kulta-aikana", rotu oli kuitenkin häviävän pieni verrattuna amerikkalaisiin ja ranskalaisiin ravureihin. Nykyisten ravihevosten suvuista tuskin löytää enää Iostream-, RDN-, Jaskier- tai Temniy-kasvatteja, puhumattakaan Rakenlov- tai GM-hevosista.

Lähteet