Svenska Internetstallföreningen

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Svenska Internetstallföreningen
Lyhenne SISF
Kohderyhmä Virtuaalihevosharrastajat
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 23.4.2002
Ylläpitäjä Ryhmä Admineja
Tilanne Aktiivinen
Omat sivut http://forum.internetstall.se/
Ulkomaisia vastineita VRL
SISF - keskustelufoorumi
Ylläpitäjä Ryhmä Admineja
Perustettu ?
Jäsenmäärä alle 150
Kieli Ruotsi
Painotus Virtuaalihevosharrastus ja harrastajien offtopic
Osoite http://forum.internetstall.se/

SISF (Svenska Internetstallföreningen) on ruotsalaisen virtuaalihevosharrastuksen kattojärjestö. Foorumipohjaisesta liitosta löytyy lähes kaikki virtuaalitalliharrastajille tarpeellinen tieto ja toiminnallisuus kisoista laatuarvosteluihin ja myyntipalstoista offtopic-keskusteluihin. SISF liittona perustettiin 23.4.02, perustaja oli Lotta. SISF oli ensimmäinen virtuaalihevosyhdistys, mutta odotettu ja toivottu. SISF toimi aluks MSN Groups-alustalla, ja silloin sillä oli yli 3000 jäsentä ja se oli Groupsin suurin hevosia käsittelevä sivusto. SISF:n myötävaikutuksesta virtuaalitallit ovat kehittyneet merkittävästi. Groupsin lopettaessa toiminta vaihtui foorumipohjaiseksi.

Yhdistys ja harrastaminen

SISF:n osiosta Svenska Internetstallföreningen-pääotsikon alta löytyvät SISF:n säännöt, talli- ja kasvattajanimilistat sekä ylläpitäjien esittelyt. Nya Medlemmar-osio on tarkoitettu uusille jäsenille. Sieltä löytyvät esittelyt SISF:sta ja ruotsalaisesta virtuaalihevosharrastuksesta, vinkkejä ja kikkoja ja yleisimpien kilpailulajien esittelyt ja rajoitukset. Off Topick-osiosta löytyy monenlaiseen keskusteluun omat alueensa, täällä harrastajat voivat keskustella virtuaalihevosiin liittymättömistä asioista. Allmänt-osiosta löytyy kaikki virtuaalihevosteluun liittyvät yleiset alueet, kuten asiakeskustelut, mainokset, uutiset, kinuamiset, risut & ruusut yms.

SISFs bedömningstation

Bedömningstationista löytyvät laatuarvostelut. Ne ovat erittäin suosittuja, ja lähes kaikki jalostukseen käytettävät hevoset on palkittu ainakin Exteriörbedömning-arvostelussa. Arvostelu toimii liukuvana, tuomarit arvostelevat hevosia sitämukaa kun niitä ilmoitetaan jonoon. Osiosta löytyy myös jalostusarviointi ja siihen liittyvä rekisteröinti, jotka tosin ovat olleet suljettuna päivityksien vuoksi jonkin aikaa.

Exteriörbedömning

Exteriörbedömningissä arvostellaan virtuaalihevosia kuvista. Osallistuakseen hevosen täytyy olla yli kolmevuotias, ja sen sivuilta tulee ilmetä säkäkorkeus. Hevosen tietojen tulee olla kirjoitettu ruotsiksi! Kaikki paitsi islanninhevoset arvostellaan seuraavalla pisteytyksellä: rotu- ja sukupuolileima 0-10p, pää, kaula ja vartalo 0-10p, jalat 0-10p, käynti 0-10p ja ravi 0-10p. Pisteitä voi siis saada maksimissaan 50p, ja pisteitä vastaavat palkinnot huonoimmasta alkaen Klass-III, Klass-II, Klass-I ja Diplom.

Islanninhevoset arvostellaan kahdessa osassa. Rakenne arvostellaan skaalalla Pää 0-10p, Kaula, säkä, vartalo 0-10p, Selkä ja risti 0-10p, Mittasuhteet 0-10p, Jalat 0-10p, Jalka-asennot 0-10p, Kaviot 0-10p, Harja ja Häntä 0-10p ja ratsastusominaisuudet skaalalla Töltti 0-10p, Ravi 0-10p, Passi 0-10p, Laukka 0-10p, Eteenpäinpyrkimys 0-10p, Muoto 0-10p, Käynti 0-10p. Kokonaistuloksesta lasketaan keskiarvo, jonka perusteella jaetaan palkinnot Klass II ja Klass I. Jos islanninhevonen saa liian huonot pisteet, sitä ei hyväksytä ja se saa "Ej Godkänd" maininnan.

Premiering

Premiering-arvostelussa palkintoon vaikuttaa hevosen oma Exteriör-palkinto, hevosen meriitit (sijoitukset 1-5), jälkeläisten määrä, jälkeläisten exteriör- ja premiering-tulokset ja jälkeläisten meriitit. Heikoimpaan tulokseen (G) riittää, että hevonen itse on vähintään Klass I-palkittu. Parhaan palkinnon (ELIT) saadakseen hevosen tulee olla vähintään Klass I-palkittu, kerännyt 60 meriittiä, saanut 15 jälkeläistä, joista 12 palkittu vähintään Klass II palkinnolla, ja joista vähintään kaksi on ainakin Premiering arvosteltu B-tuloksella. Elit-palkitut listataan SISF:n Hall of Fameen. Premiering palkinnot heikoimmasta alkaen: G, B, AB, A ja Elit.

Tävlings Arena

Tävlings arenalta löytyvät kaikki kilpailut. Lähes jokaiselle lajille on oma osionsa. Kilpailut järjestetään ja niihin osallistutaan foorumilla. Yleisimmin kilpailuissa on rajoituksena 3 hevosta/omistaja/luokka, ja kilpailuihin osallistuttaessa pitää vaan kopioida edellisen osallistujan lista ja liittää itsensä jonon hännille. Tässä pitää olla tarkka ettei hyppää kenenkään yli vahingossa! Kilpailuille ei ole asetettu tarkkaa päivämäärää, vaan tulokset arvotaan silloin kun osallistujia alkaa olla tarpeeksi. Joskus pieniin luokkiin lisätään Extrahästeja, jottei kilpailun ainut osanottaja olisi automaattisesti voittaja. Kun tulokset on tulleet, viestin otsikossa lukee yleensä [avgjord] ja tulokset näkyvät foorumiketjun viimeisessä viestissä.

Jotkut kilpailut ovat poäng-kilpailuja (lukee kilpailuviestin otsikossa), joissa jaetaan hevosille pisteitä sijoituksen mukaan. Ensimmäinen saa 12p, toinen saa 10p, kolmas 6p, neljäs 3p ja sijat 5-10 1p. Lajikohtaiset laatuarvostelut on korvattu sillä, että tietyn pistemäärän saavuttanut hevonen tai poni saa automaattisesti oikeuden anoa itselleen titteliä. Ensimmäisen saa jo sadalla pisteellä, korkeimpaan titteliin vaaditaan 1200 pistettä. Tittelit ovat lajikohtaisia.

Ruotsalainen virtuaalihevosharrastus

Ruotsalainen virtuaalihevosharrastaminen ei ole teknisesti yhtä kehittynyttä mihin Suomessa on totuttu, ja siellä käytetään edelleen paljon luvattomia kuvia. Harrastaminen on kuitenkin yhteisöllisempää, osin siksi että kattojärjestökin toimii nykyään foorumimuotoisena. Harrastajajoukko on myös paljon suomalaista pienempi. Ruotsalaisille voittosummat ja rahankäyttö on tärkeämpää kuin Suomessa, ja lähes aina virtuaalitallin sivuilta löytyy myös lista tallin tuloista ja menoista.