Tijuana stables

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tijuana Stables
Perustettu tammikuu 2008 - elokuu 2011
Ylläpitäjä Tijuana
Toimintamuoto siittola
Tilanne tauolla/lopettanut
Omat sivut www.tikkaripuisto.net/stables, lopettamisen jälkeen hevosten sivut löytyvät Tijuanan arkistosta


Tijuana Stables on tammikuussa 2008 perustettu virtuaalisiittola, jonka perustaja ja omistaja on Tijuana. Tijuana Stables on profiloitunut erityisesti harvinaisten hevosrotujen kasvattajana ja asiantuntijana.

Historia lyhyesti

Tijuana Stables toimi alun perin nimellä Tijuana Walkers ja kasvatti ainoastaan tennesseenwalkereita kasvattajanimellä Tijuana's. Hevosmäärä oli pieni, noin kymmenen paikkeilla. Hevosiin kuuluivat tallin nykyään tennesseenwalkereiden suvuissa hyvin yleiset tuontihevoset Nonstance Bloed, Silmarillion WHAT ja Wenarie Suzy Marquita, sekä vanhempia sukuja edustavat MD Release The Music ja Ballard BRN.

12.5.2008 Tijuana Walkers yhdistyi Tijuana Kladrubers- ja Tijuana Estonian Horses -nimisten tallien kanssa ja sai nimen Tijuana Stables. Tuolloin tallissa kasvatettiin ainoastaan tennesseenwalkereita, eestinhevosia ja kladrubinhevosia noin 20 hevosen voimin.

Matka kohti usean sadan hevosen suurtallia alkoi, kun syksyllä 2008 tehtiin päätös olla rajoittamatta hevosmäärää, ja kasvatusrotuihin lisättiin saddlebred. Ensimmäiset kantahevoset olivat ori Lost And Found R25 ja tammat Oh Sissyneck ja MS Lovin' A Maniac. Kladrubinhevoset ja eestinhevoset jätettiin kelkasta vuoden loppuun mennessä, mutta keväällä 2009 kasvatusrodut lisääntyivät spotted saddle horsella, buurinponilla, galiceñolla, kalliovuortenponilla ja clydesdalenhevosella.

Vuoteen 2010 mennessä talli oli kasvanut jo useamman sadan hevosen suurtalliksi, ja kasvatusrodut jatkavat yhä lisääntymistään. Talli on tehnyt yhteistyötä muun muassa Ionicin, Branwen Farmin, Bayou d'Armensin ja Amelien kanssa.

Tijuana Stables lopetti toimintansa elokuussa 2011.

Kasvatus

Tijuana Stablesilla oli yhteensä 20 harvinaista kasvatusrotua, joista suurin osa on pohjois- ja etelä-Amerikasta kotoisin olevia erikoisaskellajirotuja. Hevosia tallissa asuu 300-400 kappaletta. Kasvattajanimi Tijuana's on rekisteröity VRL:ään. Sen alle syntyi vuonna 2008 yhteensä 49 varsaa, vuonna 2009 yhteensä 109 varsaa, vuonna 2010 yhteensä 208 varsaa ja vuonna 2011 2 varsaa. Vuodesta 2011 alkaen kasvattajaliitteeksi otettiin TJN.

Tijuana Stablesin tavoitteena on vahvistaa harvinaisten rotujen kantaa virtuaalimaailmassa ja tehdä rotuja tunnetummaksi. Kilpaileminen ja näyttelymenestys ovat toissijaisia asioita. Tijuanan omistaja pyrkii ennnen kaikkea luomaan roduille pitkiä sukulinjoja vahvalle ja monipuoliselle pohjalle. Tärkeimpiä tavoitteita ovat tasainen suku ja mahdollisimman suuri määrä tallin omia kasvatteja ja kantahevosia suvuissa. Erityisen vaalinnan kohteena ovat tennesseenwalkerien ja kladrubien orilinjat, esimerkiksi Billy-tennesseenwalkerit ja Chlapec-kladrubit.

Kasvatusrodut

Entiset kasvatusrodut

Muu toiminta

Alkuaikoinaan Tijuana Stables kunnostautui kilpailujärjestäjänä monissa lajeissa: askellajeissa, valjakossa, kouluratsastuksessa ja niin edelleen. Joka kuukausi järjestettiin vähintään yhdet kilpailut. Vuoden 2009 kuluessa toiminta kuitenkin kutistui lähes pelkästään kasvatukseen. Tällä hetkellä talli järjestää satunnaisia NJ-näyttelyitä harvinaisille roduille sekä silloin tällöin ARJ:n alaisia askellajiratsastuskilpailuita, koska tallinomistaja oli hetken aikaa myös ARJ:n ylläpitäjä.