VRL: Rekisterit

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalisen ratsastajainliiton keskeistä toimintaa on harrastajien, tallien, seurojen ja hevosten rekisteröinti. Rekistereillä pyritään sekä erottamaan eri henkilöt ja hevoset toisistaan että säilyttämään virtuaalimaailman historiaa tuleville harrastajille. Rekistereihin voi myös tehdä hakuja, joiden avulla voi löytää esimerkiksi siitoshevosia. Jotta hevosen, tallin tai seuran voi rekisteröidä, omistajan tulee olla VRL:n jäsen.

Jäsenrekisteri

Pääartikkeli: VRL: VRL-tunnukset

Jotta liiton toimintaan voi osallistua, ja sen toimintoja hyödyntää, tulee liittyä VRL:n jäseneksi. Kaikilla jäsenrekisteriin kuuluvilla harrastajilla on oma yksilöllinen jäsennumero, VRL-tunnus, joka toimii virtuaalimaailmassa henkilötunnuksena. VRL-tunnuksen avulla harrastaja voi kirjautua liiton sivuille, ja hallita sieltä omia tallejaan, hevosiaan, seurojaan ja kasvattajanimiään.

Hevosrekisteri

VRL pitää virtuaalista hevosrekisteriä, jonka tarkoitus on koota kattava tietokanta virtuaalimaailmassa vaikuttavista ja vaikuttaneista hevosista. Vain VRL-tunnuksen rekisteröineet jäsenet voivat rekisteröidä virtuaalihevosia. Rekisteriin tallennetaan mm. hevosen perustiedot, sukutaulu, jälkeläistiedot ja VRL:n alaista kilpailuista saadut tulokset ja palkinnot. Kaikki rekisteröidyt hevoset saavat rekisterinumeron, eli VH-numeron. Vuodesta 2010 alkaen rekisterinumerot ovat olleet muotoa VH00-000-0000, jossa ensimmäisen luku kertoo rekisteröintivuoden, toinen hevosen rodun ja kolmas hevosen järjestysnumeron rodun ja vuoden mukaan.

Vaikkei aikoisikaan osallistua VRL:n toimintaan, on rekisteröinnistä silti hyötyä. Jos hevosen omat sivut katoavat, voi jälkeläisten sukutauluun linkittää hevosen rekisterisivun todisteeksi tämän olemassaolosta. Hevosrekisteri luo myös yhteisiä pelisääntöjä, VRL mm. vaatii kaikilta rekisteröitäviltä hevosilta selkeää mainintaa virtuaalisuudesta.

Tietojen tallettamisen lisäksi harrastajat voivat myös muokata niitä. Hevosille voi merkitä rekisteriin kotitallin, ja sen voi asettaa adoptoitavaksi, myytäväksi tai tarjolle jalostukseen. Adoptointi tarkoittaa sitä, että hevonen asetetaan rekisterissä kenen tahansa poimittavaksi. Se eroaa myynnistä sillä, että edellisellä omistajalla ei ole päätäntävaltaa siihen kuka hevosen poimii itselleen.

Tallirekisteri

VRL ylläpitää listaa virtuaalitalleista, jotka ovat rekisteröity VRL:n alaisiksi. Listalta löytyvät myös talliarvostelun tulokset. Vain VRL-tunnuksen rekisteröineet jäsenet voivat rekisteröidä virtuaalitalleja. Rekisteriin tallennetaan tallin nimi, osoite, omistaja, kuvaus ja mahdollinen talliarvostelun palkinto. Lisäksi mahdollista on anoa tallille kasvattajanimi.

Virtuaalitallilistalle hyväksytään kaikki valmiit virtuaalitallit, joiden sivut eivät sisällä laitonta tai loukkaavaa materiaalia. Kaikille rekisteröidyille talleille myönnetään tallin rekisteritunnus, joka on muotoa XXXX0000 - ensimmäiset neljä kirjanta tulevat tallin nimestä ja yksilöivät rekisterinumeron, ja neljä viimeistä tallin järjestysnumeron tallirekisterissä.

Tallirekisterin kautta harrastajat voivat hallinnoida tallinsa asukkaita ja yhteistyökumppaneita, ja äänestä suosikkitallejaan tallilistalla. Tallin profiilisivulta näkyy aiemmin lueteltujen tietojen lisäksi myös tallilla syntyneet rekisteröidyt kasvatit. Jotta hevonen näkyisi tällä listalla, tulee sen kasvattajaksi merkitä kyseisen tallin tallitunnus.

Seurarekisteri

Seurarekisteri rekisteröi seuroja samalla periaatteella kuin tallirekisteri talleja. Rekisteriin päästäkseen seuran tulee olle virtuaalinen ratsastus- tai raviseura, ja sillä pitää olla omat sivut. Ylläpitäjällä ja jäsenillä tulee olla VRL-tunnus. Jäsenmäärävaatimuksia ei ole. Rekisteröidyn seuran jäsenet voivat kilpailla VRL:n kilpailutoiminnassa, ja järjestää liiton alaisia seurakilpailuja. Jokaisella seuralla on kuukausittainen seurakilpailukiintiö, joka määräytyy sen mukaan kuinka monta avointa kilpailua sen jäsenet ovat järjestäneet. Kiintiön koko löytyy seuran rekisteriprofiilista VRL:n sivuilta. Seurarekisterin kautta seuran ylläpitäjät voivat hallinnoida seuran jäseniä ja seurakilpailuja, ja seuran jäsenet voivat liittyä tai erota seurasta.

Kasvattajanimirekisteri

Rekisteri kasvattajanimille. Kasvattajanimirekisteri ei ole vielä kunnolla avautunut VRL:n uudistumisen myötä, joten siitä kirjoitetaan vasta myöhemmin.

Lähteet

VRL