Virtuaalihevosten kannan rajoitus

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virtuaalihevosten kannan rajoitus
Lyhenne VHKR
Kohderyhmä kaikki
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2000
Ylläpitäjä ?
Tilanne lopettanut
Omat sivut http://www.angelfire.com/vt/vhkr/, web archivessa
Ulkomaisia vastineita -

Virtuaalihevosten kannan rajoitus (lyhenne VHKR) oli järjestö, jonka tarkoituksena oli tehdä virtuaalihevosten elämästä realistisempaa. Järjestö perustettiin vuoden 2000 tienoilla ja se toimi tiettävästi ainakin vuoteen 2002 asti. Nykypäivänä siitä on virtuaalimaailmassa jäljellä enää järjestön kehittämä ikääntymisjärjestelmä VHKR.

Toiminta

Virtuaalihevosten kannan rajoituksen tarkoituksena oli nimen mukaisesti rajoittaa virtuaalihevosten määrää. Järjestön säännöt rajoittivat jäseniensä harrastusta ja kasvatusta melko tiukasti,

Tallien rekisteröinti

Tallinomistaja pystyi rekisteröimään tallinsa VHKR:n, jolloin hän sitoutui noudattamaan VHKR:n sääntöjä hevosten kasvatuksen ja ikääntymisen suhteen. Alla säännöt alkuperäisessä kirjoitusasussaan:

VHKR:n jäsenenä sinun tulee sitoutua rajoittamaan virtuaalista hevoskantaamme. Tämä tarkoittaa sitä, että et keksi enää yhtään hevosta, vaan kaikkien tilallasi asuvien ja sieltä myytävien hevosten tulee olla jo olemassa olevien VHKR:n rekisteröityjen virtuaalihevosten jälkeläisiä ja myös rekisteröityjä VHKR:n rekistereihin (poikkeuksena tietenkin ennen 01.01.2001 rekisteröidyt hevoset, joilla ei tarvitse olla rekisteröityneitä vanhempia, mutta itse hevosen tulee olla rekisteröity). Lisäksi sitoudut yhteisiin säännöksiin koskien tiineysaikoja ja hevosten ikääntymistä. Tiineys kestää siis kolme (3) viikkoa. Vieroitus tapahtuu kahden (2) viikon kuluttua syntymästä. Hevonen ikääntyy syntymästään vanhuuteen yhden (1) vuoden yhdessä (1) kuukaudessa. Kahden (2) peräkkäisen tiineyden jälkeen tammalla on kahden (2) viikon loma (virtuaaliajassa siis 1/2 vuotta).

Hevosten rekisteröinti

Kaikkien rekisteröityjen tallien kaikkien hevosten tuli olla rekisteröity VHKR:n. Ennen 1.1.2001 liittyneet tallit saivat rekisteröidä myös hevoset joilla ei ollut rekisteröityä sukua, mutta sen jälkeen rekisteriin hyväksyttiin vain hevoset joiden vanhemmat oli rekisteröity. Rekisteröinti suoritettiin lähettämällä hevosen tiedot sähköpostitse rekisteröijälle. Eri roduilla oli omat rekisterinsä ja rekistereillä omat pitäjänsä. Kun VHKR:n alaiseen talliin syntyi varsoja, niiden vanhempien tuli olla VHKR-rekisteröityjä (myös muilta talleilta lainattujen) ja varsat piti heti rekisteröidä VHKR:ään.

VHKR:n hyväksymät kasvattajat

VHKR:n alaisuudessa toimi yhdistys Kasvattajat Ry, joka rekisteröi kasvattajia. Rekisteröitävien kasvattajien tuli omistaa vähintään kaksi tammaa, ja varsoja syntyä vähintään kaksi kymmenessä VHKR-vuodessa. Kasvattajatallin ja kaikkien hevosten tuli olla rekisteröity VHKR:ään. Rekisteröintiä anoessa tuli selittää kasvatusperiaatteensa ja -tavoitteensa.

Ikääntyminen

Kaikkien rekisteröityjen hevosten ja tallien tuli noudattaa VHKR -ikääntymistä.