Westernjaos

Virtuaaliwikistä
(Ohjattu sivulta WRJ)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Westernjaos
Lyhenne WRJ
Laji lännenratsastus (peruslajit)
Alaisuus VRL
Perustettu 2003
Ylläpitäjä Christa W. (12/2011 lähtien)
Santi K. 2004-2006?
Katariina K. 2004(?)
Jenny V. 2003-2004(?)
hooriya 2003(?)
Vanhat ylläpitäjät {{{v_ylläpitäjät}}}
Tilanne toiminnassa
Omat sivut http://westernjaos.high-hopes.ws/index.html
Ulkomaisia vastineita -

Westernjaos (WRJ) perustettiin huhtikuussa 2003, kun hevostalli.netissä keskusteltiin aliedustetuista lajeista. Samaan aikaan nousi pystyyn kolme toisilleen rinnakkaista lännenratsastusjaosta. Niistä pitkäikäisimmäksi muodostui hooriyan pystyttämä WRJ.

Säännöt perustuivat Riikka Pääkkösen KRJ:n sääntöihin. Niihin tehdyt muutokset koskivat lähinnä lajilistaa. 2004 säännöt vaihtuivat perustumaan Maija V.:n kirjoittamiin ERJ:n sääntöihin.

Lajeiksi jaokselle valikoitui Suomessa IRL tähän aikaan kilpaillut (yleisimmät) lajit, joita kutsutaan usein ns. peruslajeiksi. WRJ ei tehnyt eroa Western Trailin ja Ranch Trailin välillä, vaan lajilistassa luki ainoastaan "Trail". Lisäksi mukana oli myös näyttelyluokka "Halter" jota kuitenkaan ei ratkaistu näyttelynä. Se sisälsi sen suuremmin erittelemättä myös ns. "at Halter" -lajit ja luokat. Lajikuvaukset ja lajilista kopioitiin Stinan kotisivuilleen kirjoittamasta pakinamuotoisesta lajiesittelystä.

WRJ:n oma myöhempien aikojen kilpailujärjestelmä oli keksiä luokkatasot helppo, vaikea ja vaativa, joita siis IRL lännenratsastus ei tunne. Tätä ennen luokkia ei oltu spesifioitu mitenkään TAI jotkin harvat järjestäjät jakoivat itse luokkia esimerkiksi Openiin, Beginnersiin ja New Horsesiin ja/tai tasoille E-A kuten IRL:kin.

Westernjaos tarjosi kilpailuiden lisäksi myöhempinä aikoina myös laatuarvosteluja, mestaruuskilpailuja sekä jäsentallitoimintaa.

Ensimmäiset kilpailut järjesti lyhytikäiseksi jäänyt Oakforest Ranch, Salidsbury Farm ja tunnettu kisakeskus Laitakuja.