Hevosen nimeäminen

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 23. maaliskuuta 2011 kello 14.35 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Nimi on eräs ehkä tärkeimpiä asioita, mitä virtuaalihevosella on. Se on yleensä pysyvä koko hevosen elämän ajan ja hevonen tunnistetaan nimenomaan sen perusteella. Ei ole sam...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimi on eräs ehkä tärkeimpiä asioita, mitä virtuaalihevosella on. Se on yleensä pysyvä koko hevosen elämän ajan ja hevonen tunnistetaan nimenomaan sen perusteella. Ei ole samantekevää, millainen hevosen nimi on, vaikka virtuaalimaailmassa annetaankin melko lailla vapaat kädet hevosten nimeämisen suhteen. Ainoa varsinainen rajoitus on se, että VRL ei hyväksy rekisteriinsä hevosia, joiden nimessä on kirosanoja tai alkoholiin, huumeisiin, väkivaltaan, rasismiin, seksiin tai muuhun sopimattomaan materiaaliin viittaavia sanoja. Hyvän maun vastaisia nimiä pitäisi välttää vaikkei rekisteröisikään hevosiaan VRL:ään.

Yleisiä nimeämisohjeita

Seuraavia ohjeita olisi hyvä noudattaa VRL:n nimiohjeistuksen lisäksi:

  • hevosen nimi ei saa esiintyä millään tunnetulla hevosella (esim. Varenne, Totilas, Matador, Pilven-Poika) ja jos mahdollista, ei myös millään tuntemattomallakaan hevosella
  • samannimistä virtuaalihevosta ei saisi olla olemassa
  • yritysten, tuotteiden ja tuotemerkkien nimiä ei ole soveliasta käyttää
  • ennen nimen päättämistä on suositeltavaa syöttää aiottu nimi hakukoneeseen ja katsoa minkä tyyppistä materiaalia nimellä löytyy

Kasvatin nimeäminen

Jos kasvattaa itse varsan ja käyttää sillä kasvattajatunnusta, se auttaa nimeämisessä yleensä melko paljon. Matador-nimistä hevosta saattavat monet vierastaa, mutta Matador yhdistettynä kasvattajatunnukseen (esimerkiksi Matador Ion) on täysin hyväksytty. Oikein valittu, uniikki kasvattajatunnus tekee mistä tahansa nimestä myös uniikin ja helpottaa näin hevosten nimeämistä.

Keksityn hevosen nimeäminen

Jos keksii itselleen hevosen ("tuontihevonen"), ei nimeen yleensä liitetä kasvattajatunnusta. Tästä on vuosien varrella toisinaan poikettu, mutta se ei ole suositeltavaa, koska se voi aiheuttaa myöhemmin epäselvyyttä hevosten suvuista. Keksittyjen hevosten nimeämisen kanssa tuleekin olla varovaisempi kuin kasvattien kanssa, ettei tule nimenneeksi hevosta samoin kuin vaikka jotain oikeaa hevosta tai toista virtuaalihevosta.

Tuontitunnukset

Jotkut paljon hevosia keksivät harrastajat ovat alkaneet käyttää keksimillään hevosilla ns. tuontitunnusta, joka ei ole virallinen kasvattajanimi, mutta on kasvattajanimen kaltainen liite tai kirjainyhdistelmä, joka lisätään jokaisen keksityn hevosen nimeen. Tämä on suositeltavaa siinä tapauksessa, jos keksii paljon hevosia, se auttaa tekemään hevosten nimistä uniikkeja ja helpottaa tällä tavoin nimien keksimistä. Lisäksi nämä tuontihevoset on myöhemmin mahdollista tunnistaa, vaikkei kaikkien nimiä muistaisikaan ulkoa.

Tuontitunnusten ongelma on se, että VRL tai mikään muukaan taho ei rekisteröi niitä eikä tunnusta niitä kasvattajatunnuksiksi. Ne ovat siis täysin epävirallisia ja joku voi ottaa laajalti käytetyn tuontitunnuksen joko vahingossa tai tahallaan omaksi kasvattajatunnuksekseen. Koska tuontitunnuksia ei ole listattu mihinkään, on vaikeata tai peräti mahdotonta tietää kasvattajatunnusta miettiessään, onko se mahdollisesti käytössä jo jonkun toisen tuontitunnuksena. Tällä hetkellä tuontitunnuksia käyttää kuitenkin erittäin harva virtuaaliharrastaja ja ongelmia ei ole juuri ilmennyt.