Ikääntyminen

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 3. heinäkuuta 2012 kello 11.11 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset) (→‎Virtuaalihevosen kuolema)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ikääntymisellä tarkoitetaan tapaa jolla hevonen ikääntyy. Oikean elämän tahtinen ikääntyminen on monille virtuaalihevosharrastajille liian hidas. Virtuaalihevosen ikääntymistä voidaankin muokata. Oikean elämän kaltaista ikääntymistä kutsutaan virtuaalimaailmassa reaali-ikääntymiseksi. Sen lisäksi on olemassa useitaa erilaisia ikääntymistapoja joilla hevosten ikääntymistä voi nopeuttaa, jolloin ei tarvitse oikeasti odottaa vuosia, että varsasta kasvaa kilpahevonen. Esimerkiksi VHKR-ikääntymisessä hevonen ikääntyy yhden vuoden kuukaudessa.

Ikääntymisen valintaan vaikuttaa mm. se, kuinka kärsivällinen olet. Vaatii paljon kärsivällisyyttä kasvattaa hevosia, jos jokaisen varsan syntymää tarvitsee odottaa yksitoista kuukautta, ja varsan kasvaminen kilpahevoseksi kestää useita vuosia. Nopeammalla tahdilla kasvatustyön tulokset näkee nopeammin, mutta toisaalta silloin hevoset myös vanhenevat nopeammin. Mikäli pidät parin kuukauden tauon virtuaalihevosharrastuksesta, hevosesi on sillä aikaa vanhentunut joitakin vuosia, jos käytät nopeaa ikääntymistä.

Virtuaalihevosen kuolema

Virtuaalihevosen kuolemasta päättää aina sen omistaja, mutta joskus kasvattaja haluaa tiedon kasvattinsa kuolemasta ja toisinaan jopa ottaa sen mieluummin takaisin kuin antaa lopettaa. Virtuaalihevonen voi elää periaatteessa ikuisesti. Monet kuitenkin realistisuuden nimissä lopettavat hevosen viimeistään silloin kun se lähentelee kolmeakymmentä ikävuotta. Virtuaalihevosen kuolemaan ei liity dramatiikkaa, kun omistaja päättää luopua hevosestaan, hän kirjoittaa sen sivuille että se on kuollut. Monet kirjoittavat myös kuolinpäivän, keksityn kuolinsyyn ja jopa jonkinlaisen muistokirjoituksen. Muistosivuilta ei kuitenkaan kannata poistaa hevosen perustietoja, sukutaulua tai kisakalenteria, koska nämä tiedot ovat tarpeellisia jälkeläisten ja sukulaisten omistajille vielä hevosen kuolemankin jälkeen.

Mikäli hevonen on saanut jälkeläisiä tai on suvullinen, ei sen sivuja kannata poistaa sen kuolemankaan jälkeen. Silloin jälkeläisten sukutauluissa tai vanhempien jälkeläislistoissa olevat linkit eivät enää toimi, eikä kukaan pääse tarkastamaan millainen hevonen tällä jälkeläisellä on suvussaan tai millaisen varsan hevonen on jättänyt. Jos sukulaisten sivuista monet ovat kadonneet, se saattaa jopa heikentää varsan arvoa.