Järjestäytynyt näyttelytoiminta

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 21. lokakuuta 2015 kello 10.42 – tehnyt Marsupieni (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalimaailmassa on lähes alusta asti ollut olemassa järjestäytynyttä näyttelytoimintaa, jota ovat valvoneet erilaiset virtuaaliyhdistykset ja jaokset. Näistä ensimmäinen on vuosia Virtuaalisen Ratsastajainliiton (VRL) alaisuudessakin pyörinyt ja edelleen toimiva Näyttelyjaos eli NJ. Kun NJ jätettiin pois VRL:n alaisuudesta, sen tilalle syntyi Virtuaalinen Näyttelytoiminta eli VNT. Virtuaalimaailmassa on ollut myös näyttely-yhdistyksiä, jotka eivät liity mitenkään VRL:oon. Näistä hyvä esimerkki on Match Show yhdistys. Piirretyt Kuvat Kunniaan-yhdistys valvoo piirroskuvallisille hevosille järjestettävää näyttely- ja kantakirjaustoimintaa.

Yhdistykset tarjoavat yhteisiä pelisääntöjä näyttelyiden järjestäjille, ja valvovat että kilpailut suoritetaan loppuun näiden sääntöjen mukaisesti. Järjestäytyminen tuo merkittävästi yhtenäisyyttä näyttelytoimintaan, ja monet pitävät yhdistysten alaisia näyttelytuloksia arvokkaampina kuin villejä kilpailuja, koska jaosten alaisten näyttelyiden järjestämistä valvoo joku muukin kuin kilpailunjärjestäjä itse, ja siten voi paremmin luottaa siihen että tulokset ovat puolueettomat ja tulevat ajallaan.

Näyttelyiden järjestäminen yhdistyksen alaisuudessa on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta sallittu kaikille. Mikäli tahdot järjestää jonkin yhdistyksen alaiset näyttelyt, tulee niissä noudattaa kyseisen yhdistyksen sääntöjä. Säännöt voivat vaikuttaa muunmuassa kilpailukutsun muotoon, järjestettäviin luokkiin, osallistumisrajoituksiin ja tuomarivalintoihin. Useat näyttelyjärjestöt vaativat, että näyttelyt tuomaroi yhdistyksen valtuuttama ja usein myös kouluttama tuomari, jolloin tuloksia voidaan pitää puolueettomampina. Tuomari ei yleensä itse saa tuoda omia hevosia niihin luokkiin, jotka hän tuomaroi. Näyttelyt tulee myös ilmoittaa yhdistyksen kalenteriin, näyttelyitä ei voi sanoa minkään yhdistyksen alaiseksi, ellei niitä ole yhdistyksen kalenterissa.

Useat näyttelyjärjestöt tarjoavat mahdollisuuden hankkia menestyneille hevosille arvonimiä. Näitä arvonimiä anoakseen hevosen tulee olla saanut tietyt tulokset juuri kyseisen yhdistyksen alaisista näyttelyistä. VRL:n alaisissa näyttelyissä hyvin menestynyt hevonen voi saada myös kantakirjausoikeuden ja päästä kantakirjaustilaisuuden kautta kantakirjaan.