Mustangtalli

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 29. kesäkuuta 2011 kello 12.46 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
virtuaalitalli Mustang
Perustettu 21.7.2001
Ylläpitäjä Katariina K
Toimintamuoto westerntalli, siittola, mustangilaumojen hoito
Tilanne toiminnassa
Omat sivut http://www.freewebs.com/mustang-talli/

Virtuaalitalli Mustang (ent. Mustangtalli) on 21.7.2001 perustettu virtuaalitalli. Tallin tärkein toiminta on mustangilaumoista huolehtiminen sekä virtuaalimaailman mustangikannan parantaminen. Sen lisäksi tallilla kasvatetaan pienimuotoisesti lännenratsastukseen soveltuvia hevosia sekä kilpaillaan lännenratsastuksessa.

Historia

Virtuaalitalli Mustang on aloittanut toimintansa nimellä Mustangtalli 21.7.2001. Jo alkuaikoina tallista löytyi mustangeja, mm. Mustang's Jäbä. Tallin ensimmäinen kasvatti oli mustangi-ori Mustang's Jätkä. Talli toimi Expagessa saman vuoden syys-lokakuuhun saakka, jolloin se muutti Geocitiesiin.

Vuoden 2002 maaliskuussa tallin toiminta muuttui ja samalla myös nimikin. Nimeksi tuli Cold Stud ja kasvatusrotuina tallilla olivat shetlanninponi, norjanvuonohevonen ja islanninhevonen. Tämän jälkeen tallin nimi muuttuikin tiuhaan tahtiin, nimiä olivat mm. Katan talli ja Katan virtuaalitalli. Heinäkuussa 2002, tasan vuoden päästä tallin syntymisestä, tallin nimi vaihdettiin takaisin Mustangtalliksi ja silloin mukaan tulivat lännenratsastus ja amerikkalaiset hevosrodut. Mustangtalli toi tällöin ensimmäisenä virtuaalimaailmaan mm. American Curly Horset. Tähän aikaan talli myös järjesti aktiivisesti kilpailuja, myös muita kuin lännenratsastuskilpailuja. Tähän aikakauteen kuuluu ehdottomasti mustangi-ori Mysterious.

Vuonna 2004 Mustangtalli lopetti. Loppusyksystä kuitenkin syntyi uusi talli, islanninhevostallitalli Gorawen. Keväällä 2005 Gorawen kuitenkin muuttui jälleen, tällä kertaa Mustang Ranchiksi ja lännenratsastus palasi kuvioihin. Maaliskuussa 2006 talli lopetti taas.

Catherine Farm syntyi toukokuussa 2006, joka toimi aktiivisena tammikuuhun 2007 saakka. Keväällä alkoi hevosten myynti, mutta jo elokuussa 2007 palasi Mustangtalli jälleen kuvioihin. Parin kuukauden ajan talli pysyi pystyssä, mutta sitten se taas unohtui, kunnes kesäkuussa 2008 Mustangtalli vaihtui virtuaalitalli Mustangiksi. Tällöin kuvioihin tuli mustangilaumojen hoito. Pikkuhiljaa virtuaalitalli Mustang taas lakkasi toimimasta, kunnes kesäkuussa 2011 virtuaalitalli Mustang palasi taas elävien kirjoihin. Toiminta ei ole muuttunut miksikään, vaan jatkaa siitä, mihin se on aikoinaan jäänytkin.

Mustangilaumojen hoito

Vuodesta 2008 on virtuaalitalli Mustangin laitumilla juossut enemmän tai vähemmän mustangeja. Tallin mustangit ovat puolivillejä, mutta ihminen voi niitä käsitellä jonkin verran. Mustangien annetaan lisääntyä vapaasti ja niiden annetaan muutenkin elää täysin samanlaista elämää, kuin villit sukulaisensakin. Mustangeista kuitenkin huolehditaan säännöllisin eläinlääkärin tarkastuksin ja muutenkin niiden eloa ja hyvinvointia tarkkaillaan. Mustangien ruoan saamisesta myös huolehditaan, esimerkiksi talviaikaan mustangeille viedään laitumelle heinää ja muuta ruokaa.

Kasvatustoiminta

Tällä hetkellä (kesäkuu 2011) tallin kasvatustoiminta on jäissä, eikä tallilla kasvateta aktiivisesti mitään rotua. Tallilta on kuitenkin lähtenyt maailmalle monia amerikkalaisrotuisia hevosia. Vuonna 2004 silloinen Mustangtalli toi virtuaalimaailmaan American Curly Horset, joiden kasvattaminen on ollut siitä lähtien jossain määrin tallin painopiste. Kasvattajanimiä tallilla on ollut useita, mm. ME ja Mustang's. Tällä hetkellä kaikki tallissa syntyneet varsat saavat etuliitteen Mustang's, joka on tallin nykyinen kasvattajanimi.