Näyttelyt

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 30. maaliskuuta 2016 kello 17.09 – tehnyt Tinúvel (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalihevosia on mahdollista käyttää oikeiden hevosten tapaan näyttelyissä. Näyttelyihin osallistuakseen hevosella tulee olla rakennekuva, josta näkee hevosen koko rakenteen suoraan sivulta. Nykyään tarjolla on näyttelytoimintaa myös liikekuvallisille hevosille, joihin osallistuakseen hevosella tulee olla kouluratsastus-, sileän valjakkoajo- tai näyttelyiden käyttöluokkakuva. Näyttelytulokset voivat parantaa hevosen jalostusarvoa.

Erilaisten näyttelyjärjestöjen alaisista näyttelyistä on mahdollista kerätä tuloksia, jotka oikeuttavat erilaisiin arvonimiin. Joillain tuloksilla on mahdollista saavuttaa myös kantakirjakelpoisuus, jonka saatuaan hevosella on mahdollisuus päästä kantakirjaan. Erilaisista näyttelyarvonimistä ja kantakirjauksesta voi saada lisäpisteitä laatuarvosteluissa.

Näyttelytoimintaa on tarjolla sekä valokuvallisille että piirretyille hevosille. Piirroskuvallisten hevosten näyttelytoiminnasta vastaa pääasiassa Piirretyt Kuvat Kunniaan-yhdistys, mutta myös Virtuaaliset Show-Näyttelyt-yhdistys tarjoaa näyttelytoimintaa piirretyille.

Kilpailuihin osallistuminen

Näyttelyihin osallistuminen tapahtuu valitsemalla ensin sopiva näyttelykutsu, joka on avoin oikeanrotuisille ja -ikäisille hevosille. Näyttelykutsuissa on yleensä melko hyvät osallistumisohjeet ja niitä kannattaa seurata. Kun olet lähettänyt ohjeiden mukaisen osallistumisviestin, voit jäädä odottamaan näyttelyiden tuloksia. Näyttelytulokset ratkaistaan hevosen kuvan perusteella. Näyttelyn tuomarit arvostelevat hevosen rakenteen kuvasta, ja laittavat luokkaan osallistuneet hevoset paremmuusjärjestykseen. Piirrettyjen hevosten luokissa voidaan arvostella rakenteen lisäksi mm. väritystä ja sommitelmaa.