Saddlebred

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 11. heinäkuuta 2011 kello 14.11 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saddlebred
Saddlebred.jpg
Tyyppi lämminverinen ratsu
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa USA:n itärannikko
Polveutuminen narragansettinpeitsari, kanadanpeitsari, täysiverinen
Muita nimityksiä sdb / asb (lyhenne), amerikanratsuhevonen (vaihtoehtoinen nimitys), American Saddlebred / American Saddle Horse (engl),
Käyttötarkoitus ratsu, askellajihevonen
Ominaisuudet
Värit ruunikko, rautias, musta, kimo, voikkovärit, tobiano-kirjava, harvinaisena hopeavärit
Säkäkorkeus vaihtelee välillä n. 150-165 cm

Historia virtuaalimaailmassa

Saddlebredin historiaa virtuaalimaailmassa on melko vaikea jäljittää. Luultavasti koko lailla virtuaalimaailman alusta asti on eri talleilla ollut yksittäisiä saddlebredejä, mutta minkäänlaista järjestäytynyttä kasvatustoimintaa on ollut hyvin vähän. Vuosien mittaan useampi talli on kasvattanut muutamia saddlebred-varsoja, joista kuitenkin nykypäivän suvuissa ei näy juuri jälkeäkään.

Värit

Saddlebredeillä esiintyy pääasiassa perusvärejä (ruunikko, musta, rautias), rautias tuntuu olevan melko yleinen. Erikoisväreistä voikkovärit lienevät yleisimpiä, niistä erityisesti voikko. Tuplavoikkoja ei juurikaan esiinny. Kimo on hyväksytty väri, mutta melko harvinainen. Hopeavärejä on saddlebredeillä todistettu esiintyvän, mutta ne ovat erittäin harvinaisia, luultavasti hopeavärisiä saddlebredejä on reaalimaailmassa vain aivan muutamia. Tiettävästi myös samppanjavärejä esiintyy, mutta myös ne ovat harvinaisia.

Yksiväristen lisäksi saddlebredeillä esiintyy myös tobianokirjavaa väriä, yleensä yhdistyneenä perusväreihin. Joskus tobianoja saddlebredejä kutsutaan nimellä spotted saddlebred. Sabinon esiintyminen on epävarmaa, suuret merkit eivät ole kovin yleisiä, mutta toisaalta niitä ei ole tiettävästi kiellettykään erityisesti.