Valmennukset

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 28. maaliskuuta 2011 kello 16.19 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Valmennukset ovat viime vuosina yleistyneet virtuaalimaailmassa valtavasti. Käytännössä niillä tarkoitetaan sitä, että ratsukko menee kuvittellisesti toisen harrastajan pitämälle valmennustunnille, jota varten voidaan kirjoittaa tarina ja josta voidaan saada kommentti. Myös "nimi listaan" -valmennuksia järjestetään paljon, nämä eivät vaadi osallistujalta muuta kuin ilmoittautumisen ja järjestäjältä vain ratsukon lisäämisen valmennuslistaan. Tarinavalmennuksissa ratsastaja kirjoittaa tarinan valmennuksen kulusta. Yleensä valmennuksen järjestäjä antaa tarinaa varten jonkinlaisia ohjeita, esimerkiksi valmennusrungon. Kommenttivalmennuksissa osallistuja vain ilmoittautuu ja järjestäjä kirjoittaa lyhyen kommentin siitä, miten ratsukon valmennus sujui.

Valmennuksia voidaan tulevaisuudessa järjestää myös VRL:on alaisina, jolloin ne antavat kokemusta kilpailusuorituksia varten. Muutoin valmennuksista ei ole varsinaisesti mitään hyötyä, vaan niitä kirjataan hevosten sivuille aktiivisuuden merkeiksi ja päiväkirjan täytteeksi. Päiväkirjamerkintöjen muodossa niistä saa pisteitä joissakin laatuarvosteluissa, kuten YLAssa.

Käytännössä valmennuksiin osallistuminen toimii hyvin samalla tavalla kuin kilpaileminen, sillä erotuksella ettei ratsukoita aseteta minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen arpomalla tai muullakaan tavalla (joissakin tapauksissa tarinoita saatetaan pisteyttää, mutta sillä ei ole todellista merkitystä). Valmennuksia voi järjestää kuka tahansa ja niihin voi osallistua kuka tahansa järjestäjän asettamien rajoitusten puitteissa. Valmennusten järjestäminen on osa monien yhdistysten, seurojen ja tallien toimintaa.