Virtuaalihevosen omistaminen

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 30. heinäkuuta 2011 kello 16.26 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalihevosen omistaminen on helppoa, se ei vaadi ruokaa eikä säännöllistä hoitoa. Virtuaalihevosen kanssa ei välttämättä tarvitse tehdä yhtään mitään ja toisaalta sen kanssa voi tehdä lähes mitä vain.

Virtuaalihevosen hankkiminen

Virtuaalihevosen saa itselleen joko keksimällä sen itse tai ostamalla sen toiselta harrastajalta.

Hoitaminen

Virtuaalihevoselle voi yrittää hankkia hoitajan, tosin aktiivisen hoitajan löytäminen ei välttämättä ole helppoa. Omistaja voi hoitaa hevosta myös itse kirjoittamalla päiväkirjaa siitä, mitä sen kanssa on tehty. Päiväkirja ei ole kuitenkaan mikään pakollinen tai edes yleinen tapa hoitaa virtuaalihevosia. Usein hevosen hoitamiseen ei puututa käytännössä mitenkään.

Kasvattajan vaatimukset

Mikäli olet ostanut hevosen joltain kasvattajalta, kannattaa pitää mielessä mitä kasvattaja vaatii kasvattiensa omistajalta ja mitä itse lupasit ostotarjouksessasi. Useat kasvattajat pitävät oikeutenaan ottaa kasvattinsa takaisin mikäli omistaja ei huolehdi siitä luvatulla tavalla. Jos siis olet esimerkiksi luvannut kilpailevasi, silloin hevosen kanssa tulee kilpailla, niin ei tule mahdollisesti ikäviä yllätyksiä omistajalle tai kasvattajalle. Osa kasvattajista ei kuitenkaan vaadi muuta kuin sen, että ostaja tekee hevoselle oman sivun ja ilmoittaa sen kasvattajalle.

Kilpaileminen, harjoitteleminen ja näyttelytoiminta

Kilpaileminen on yksi yleisimmistä tavoista harrastaa virtuaalihevosen kanssa ja sen kanssa voi osallistua myös näyttelytoimintaan, jos sillä on näyttelykäyttöön sopiva kuva. Kilpailuissa menestynyt hevonen voi osallistua laatuarvostelutilaisuuksiin, joista se voi saada erilaisia palkintoja (pääasiassa ns. laatuluokituksia). Näyttelyissä menestynyt hevonen voi kerätä itselleen arvonimiä ja kantakirjausoikeuden. Monet myös käyvät valmennuksissa virtuaalihevosensa kanssa. Aktiivisella harrastamisella hevoselle voi kerätä useita meriittejä, joista monet ovat erittäin arvostettuja.

Kasvatus

Hevosella voi myös teettää varsoja. Kasvatus virtuaalimaailmassa on lähes yhtä helppoa kuin virtuaalihevosen omistaminen, eikä kasvatuksen aloittamiseksi tarvita välttämättä muuta kuin yksi tamma. Oria voi myös tarjota siitokseen muiden harrastajien tammoille.

Virtuaalihevosesta luopuminen

Jos hevonen on jo ikääntynyt vanhaksi, voi omistaja lopettaa sen kirjoittamalla sen sivuille kuolinpäivän. Toinen vaihtoehto hevosesta luopumiseen on hevosen myyminen. Mikäli olet ostanut sen joltain, kannattaa hevosta tarjota ensin tälle edelliselle omistajalle tai kasvattajalle. Useat kasvattajat tahtovat itse myydä kasvattinsa eteenpäin ja ottavat ne siksi mielellään takaisin. Kasvattajalla ei kuitenkaan ole erityistä velvollisuutta ottaa kasvattiaan takaisin ellei hän sitä halua tai ole erikseen pyytänyt. Vanhat hevoset on yleensä parempi lopettaa kuin yrittää myydä eteenpäin.