Virtuaalikylä

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 12. tammikuuta 2011 kello 15.44 – tehnyt Eilowy (keskustelu | muokkaukset) (→‎Toiminta)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalikylät ilmestyivät osaksi virtuaalimaailmaa 2000-luvun alkupuolella. Kylien tarkoitus oli tuoda virtuaalitalleja yhteen toiminnan ja tapahtumien muodossa. Tarkoitus ei ole muuttunut juurikaan vuosien aikana, vaikka kyliä on perustettu uusia ja vanhoja on lopettanut.

Yleisesti

Kylät luovat itselleen ympäristön ja monipuolista toimintaa. Ne tarjoavat kyläläisilleen naapuruston ja yleisiä palveluita, kuten maastoratoja ja kylän omia yrityksiä. Kartat ja kuvat kertovat ympäristöstä ja tonttien sijainnista. On olemassa monenlaisia virtuaalikyliä jotka kaikki toimivat hieman eri periaatteilla. Osa vaatii talleilta ja kenneleiltä realistisuutta, osa taas tarjoaa täysin vapaat kädet kyläläisile siinä suhteessa miten tallit toimivat. Yksi yleinen käytäntö on ollut että virtuaalikylä ei sijaitse varsinaisesti missään konkreettisessa paikassa, vaan virtuaalimaailmassa, joten sen kyläläisillä on vapaus päättää minkälaisen ympäristön haluavat tallilleen. Kylän tavoite on tällöin tarjota mahdollinen pohja ympäristölle.

Virtuaalimaailman historiassa virtuaalikyliä on ollut monenlaisia. Ne ovat vaihdelleet kooltaan ja toiminnaltaan paljon. Osa niistä on säilyttänyt menestyksen myös hiljaisempina aikoina, mutta ei ole tavatonta että kiinnostuksen hiljetessä myös kylien lukumäärä vähenee. Aikanaan menestyneitä kyliä ovat olleet mm. Orilaakso ja Virtuaalikylä Harhalampi.

Toiminta

Kylät järjestävät erilaista toimintaa kylässä sijaitseville talleille. Erilaiset kilpailut ja valmennukset lienevät toimintamuodoista suosituimpia, mutta kylien valikoimista löytyy myös tallivierailuja kyläläisten kesken, seuratoimintaa ja vaikka kylän blogi. Vain mielikuvitus on rajana toiminnan kanssa. Virtuaalikylä Hopeajärvi esimerkiksi tarjosi kyläläisilleen eläinlääkäripalveluja klinikan muodossa (klinikka muuttui sittemmin omaksi yrityksekseen virtuaaliklinikka Simvetiksi). Realistisemmilla kylillä oli jopa kuukausittainen vuokra.

Kilpailut

Kilpailuita kylissä järjestettiin vaihtelevalla aktiivisuudella kouluratsastuksesta laukkoihin ja kilpailuihin painottunut kylä saattoi jopa järjestää vuosittain kylän Cupin, jossa kyläläiset kilpailivat ratsukoillaan toisiaan vastaan monissa eri lajeissa. Palkintoina oli maineen ja kunnian lisäksi esimerkiksi tontin vuokrahelpotuksia, jos kylässä oli käytössä vuokranmaksujärjestelmä.

Lähteet

  • Orilaakson virtuaalikylän tekstit