Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 23. helmikuuta 2011 kello 17.06 – tehnyt Virginia (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys
Lyhenne VSPY
Rodut [[Suomalainen puoliverinen (FWB)]]
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2008
Ylläpitäjä Yogi
Tilanne aktiivinen
Omat sivut kummajaiset.net/VSPY
Ulkomaisia vastineita ei ole

[[Luokka: Suomalainen puoliverinen (FWB)]]

Nykyisen Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistyksen perustu Yogi vuoden 2008 kesäkuussa, mutta sen edeltäjä, tiettävästi ensimmäinen suomalaisten puoliveristen yhdistys, perustettiin jo vuonna 2004 (mahdollisesti aikaisemminkin?) ylläpitäjänään Leena K. Yhdistyksen historia jäi kuitenkin lyhyeksi, koska se lopetti melko pian perustamisensa jälkeen. Alkuperäisessä yhdistyksessä oli kasvattajajäseninä monia nykyaikana arvostettuja vanhoja kasvattajia.


Virtuaalisten Suomalaisten Puoliveristen Yhdistys (VSPY) perustettiin alunperin tukemaan ja aktivoimaan suomalaisten puoliveristen kasvattajia ja omistajia, sekä antamaan tietoa uusille harrastajille ja innostamaan näitä rodun pariin. Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää toimintaa ja tuoda nykyiset kasvattajat ja harrastajat yhteen. Toimintamuotoihin kuuluvat muunmuassa laaja tarjonta eri lajien kilpailuja, valmennuksia sekä näyttelyitä. Lisäksi yhdistys listaa kasvattajia ja menestyneitä hevosia ja järjestää kahden kuukauden välein pidettävän Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelun. VSPY myös kannustaa jäseniään järjestämään toimintaa rodulle ja tällä hetkellä se on varsin suosittua.


Suomalaisten puoliveristen asema virtuaalimaailmassa oli kulta-aikojen jälkeen päässyt selkeään laskuun ja pari vuotta sitten FWB kamppaili suosiosta virtuaaliharrastajien keskuudessa, koska keskueurooppalaisten puoliveristen suosio oli kasvanut. FWB-kasvattajat harvenivat ja vanhojen sukulinjojen kasvatus väheni samalla kun tilalle tuli uusia sukulinjoja. Tilanne on kuitenkin kohentunut huomattavasti ja rodun suosio on nousussa. Uusia kasvattajia ilmaantuu jatkuvasti ja moni vanhakin kasvattaja on innostunut rodusta uudestaan. Kasvatus on nykyisin kovin tasapuolista vanhojen ja uusien linjojen välillä, ja monet ovat päätyneet kasvattamaan molempia. Rodun tulevaisuus näyttääkin siis tällä hetkellä erittäin valoisalta.