Etuuspistejärjestelmä

Jokainen VRL:n jäsen kerää etuuspisteitä järjestäessään kisoja ja lähettäessään näistä tulokset ajoissa. Etuuspisteet säätelevät sitä, kuinka monta avointa kutsua kalenterissa kyseisellä ihmisellä voi olla yhtä aikaa. Rajoitukset ovat tehty sen vuoksi, että kilpailuista saataisiin tulokset ajallaan ja että vain tunnollisiksi osoittautuneet kisanjärjestäjät voivat järjestää useita kisoja kerralla.

Tulosten lähettäminen ajoissa ja etuuspisteiden kerryttäminen

Etuuspisteitä kerrytetään lähettämällä tulokset viimeistään viikon kuluttua kisapäivästä. Mikäli vastuuhenkilö hoitaa ensimmäiset kilpailunsa ajoissa loppuun, hän saa tuplapisteet eli siirtyy suoraan seuraavalle etuuspistetasolle.

Näyttelyt tai porrastetut kilpailut eivät kerrytä eivätkä vaadi etuuspisteitä!

Etuuspisteiden nollaus ja takaajat

Etuuspisteet voidaan nollata johtuen esimerkiksi pitkästä myöhästymisajasta tuloksissa. Mikäli etuuspisteesi on nollattu, joudut hankkimaan ensimmäisille kisoillesi nollaamisen jälkeen takaajan, joka sitoutuu pitämään kisat loppuun, mikäli vastuuhenkilö ei sitä tee. Takaajalle ilmoitetaan yksityisviestillä, kun hänet on merkitty hyväksyttyihin kilpailuihin takaajaksi. Takaajalta tulee kysyä takauksesta etukäteen.

Kisojen takaajalla tulee olla vähintään kolme etuuspistettä, että hän kelpaa takaajaksi.

Etuuspisteiden vaikutus tuleviin kisoihin
Etuuspisteet Avoimet kutsut (max) Suoraan kalenteriin?
0-1 1 kplEi
2-4 3 kplEi
5-9 5 kplEi
10-24 7 kplEi
25-49 10 kplKyllä
50-99 20 kplKyllä
100+ Rajattomasti Kyllä