Yleiset kilpailusäännöt

Osallistuminen

Kilpailut löytyvät kilpailukalenterista, josta voit hakea kilpailuja haluamastasi lajista. Et voi osallistua kilpailuihin, joiden viimeinen osallistumispäivä on jo mennyt tai joiden tulokset on jo lähetetty.

VRL-tunnus sekä hevosen VH-tunnus ovat kaikissa VRL:n alaisissa kilpailuissa pakollisia. Tunnukset tulee ilmoittaa osallistumisen yhteydessä.

Muista lukea osallistumisohjeet ja rajoitukset tarkkaan kutsusivulta.

Jokainen kilpailija voi ilmoittaa kilpailuihin vain itsensä!

Kilpailujen mentyä voit tarkistaa tulokset kilpailukalenterista tai tulosarkistosta. Mahdolliset rankingpisteet, sijoitukset, palkinnot ja ominaisuuspisteet päivittyvät profiileihin automaattisesti.

Kilpailun tyyppi

Näyttelyihin osallistuvalla hevosella tulee olla näyttelyn sääntöihin sopiva kuva, jonka perusteella tuomarit arvostelevat hevoset ja asettavat ne paremmuusjärjestykseen. Näyttelyistä voi kerätä palkintoja, jotka myöhemmin oikeuttavat arvonimiin ja osallistumisoikeuteen kantakirjatilaisuuksissa. Tuomaroinnin hoitavat koulutetut tuomarit, jotka kilpailun järjestäjä kutsuu tuomaroimaan.

Tavalliset kilpailut, esim. este- tai kouluratsastuskilpailut jaetaan VRL:n alla kahteen ryhmään, perinteisiin ja porrastettuihin. Perinteisissä kilpailuissa ratsukon aiemmalla menestyksellä ei ole yleensä merkitystä, ja yleisin tulosten ratkaisutapa on arvonta. Porrastetuissa kilpailuissa hevosen osallistumisoikeuteen ja menestykseen vaikuttaa kilpailun taso ja hevosen aiemmin keräämät ominaisuuspisteet, jotka löytyvät sen rekisteriprofiilista. Näiden järjestäminen poikkeaa myös hieman toisistaan.