Uusi VRL on valmis käyttöön! Vanhat salasanat on nollattu, mutta saat uuden käyttöösi palauttamalla salasanan yläpalkin \unohditko salasanasi" toiminnon avulla!

Tiedotukset

Koodausryhmä + hakuohjeet - 27.06.2006 22:22

Samoin kuin päätöksentekoa hajautetaan hallitukselle, myös VRL:n sivujen tekoa ja päivitystä jaetaan useammalle henkilölle. Koodausryhmään kuuluu pari webdesigneria ja mahdollisimman paljon koodaajia. Ryhmää valvoo Meepu. Ryhmän jäsenten tehtäviin kuuluu vain hallituksen pyytämien koodien kirjoittaminen, ei päätöksentekoa tms.

Myös hallitukseen hakeneet voivat hakea koodausryhmään.

= Mitä webdesignereilta vaaditaan? =

Webdesignerien tehtävä on pitää VRL:n sivut käyttäjäystävällisinä ja hyvännäköisinä. Työ on hyvin keikkaluontoista, alkukiireiden jälkeen webdesignereita tarvitaan ehkä kerran tai pari kuussa. Työhön saattaa kuulua pienimuotoista kuvankäsittelyä kuten VRL:n logon muokkausta, tekstiä sisältävien otsikkokuvien tekoa ja linkkikuvakkeiden tekoa.

Webdesignereiden on tiedettävä, mitä XHTML:llä ja CSS:llä on mahdollista tehdä selainturvallisesti. Täydellisesti ei tarvitse osata koodata, koodi oikoluetaan ennen julkaisua.

= Mitä koodaajilta vaaditaan? =

Koodauksessa käytetään PHP- ja XHTML-kieliä, MySQL-tietokantoja sekä tarvittaessa CSS:ää ja JavaScriptiä. Koodaajalta vaaditaan perustiedot HTML:stä (tekstin, linkkien, taulukoiden, divien, lomakkeiden luominen, elementtien luokittelu ja nimeäminen), loput opetetaan työssä. Koodaajat aloittavat opettelemalla yhden skriptityypin, tekevät sitä käyttäviä sivuja ja siirtyvät vähitellen hankalampiin asioihin.

Koodaajalta edellytetään oma-aloitteisuutta. Koodaus on pitkälti sitä, että saat yhden mallipohjan, jota sinun on sovellettava kymmenelle erilaiselle sivulle, ja joudut kokeilemaan sen toimintaa yrityksen ja erehdyksen kautta. Hyvä englannin kielitaito ei ole haitaksi, suurin osa netistä löytyvistä oppaista ja funktiolistoista kun on englanniksi. Toinen vaihtoehto on etsiä käsiinsä suomenkielinen PHP-opas.

Koodaajat tulevat olemaan ainakin aluksi kiireisiä.

= Hakeminen ja valinta =

Ryhmän jäsenet valitaan kesän 2006 aikana. Hakijoiden on lähetettävä hakemuksensa 15.7. mennessä sähköpostitse osoitteeseen vrl@virtuaalihevoset.net. Otsikoksi "Hakemus koodausryhmään" tai muuta asiaan liittyvää, niin se ei toivottavasti huku muiden viestien joukkoon. Hakemukseen ei tarvitse laittaa kuin oma nimi(merkki), sähköpostiosoite ja ilmoitus siitä, että haluat mukaan koodausryhmään. Mainitse myös, haluatko webdesigneriksi, koodaajaksi vai molempiin hommiin. Hakijat saavat paluupostissa pienen näyttökokeen, jolla mitataan webdesignerien käyttäjäystävällisyystietoutta ja hyvää makua ja koodaajien kykyjä ymmärtää luettua ja oppia.