Uusi VRL on valmis käyttöön! Vanhat salasanat on nollattu, mutta saat uuden käyttöösi palauttamalla salasanan yläpalkin \unohditko salasanasi" toiminnon avulla!

Tiedotukset

Tauko on nyt virallisesti ohi - 02.01.2011 20:00

Pitkä odotus on nyt ainakin osittain ohi. VRL on täällä taas, entistä ehompana, joskin vielä hieman vajavaisena. Loput välilehdet ja toiminnot aukeavat mahdollisimman pian, todennäköisesti seuraavien kahden kuukauden aikana. Kaikki rekisterit ovat jo toimintakunnossa ja avoinna, mutta saattavat luonnollisesti olla hieman ruuhkaisia muutamat ensimmäiset viikot. Työvoimaa lisätään, jos jonot uhkaavat venyä kohtuuttoman pitkiksi.

Itse tauosta... Sen suurempia valehtelematta asiat olisi varmasti voinut hoitaa paljon paremmin. Kun tauosta ja uudistuksista alettiin puhua, en tajunnut itsekään todellista työmäärää. Suurinosa muutoksista on vienyt aikaa vähintään kolme kertaa enemmän mitä odotin, ja jokaista valmiiksi tullutta koodia kohti keksin yleensä kaksi joita en ollut tajunnut edes ajatella.

En ollut myöskään varautunut kaikkiin niihin yllätyksiin joita kulunut vuosi toi mukanaan. Työkiireet ja muut henkilökohtaiset tapahtumat veivät aikaani ja mielenkiintoani ehkä jopa liikaa, enkä todennäköisesti kuluttanut VRL:n parissa kaikkea sitä aikaa, jonka se ja virtuaalimaailma olisi tarvinnut ja ansainnut. Olosuhteisiin nähden tein kuitenkin minkä jaksoin.

Paljon on ollut puhetta myös tiedotuksesta (tai sen puutteesta) ja myöskin joulun dead linesta. En ole missään kohtaa halunnut antaa tarkkaa päivämäärää ja takeita valmistumisesta, koska todennäköisesti se ei olisi pitänyt ja olisi aiheuttanut vain lisää pettymystä. Muuhun minulla ei ole sen enempää syitä kuin tekosyitäkään. Jälkiviisaus on helppoa, mutta niinä hetkinä kun VRL tai sen koodaus ei kiinnostanut, ei tiedottaminenkaan ollut päälimmäisenä mielessä.

Uusia keinoja VRL:n ylläpitämiseen ollaan jo pohdittu, sillä tiedostan etteivät omat resurssini riitä enää yksinään VRL:n kokoisen laitoksen pyörittämiseen. En kuitenkaan ole vielä valmis luovuttamaan VRL:n suhteen ja tulen varmasti myös tulevaisuudessa olemaan osa sen toimittamista, tavalla tai toisella.

Kaikenkaikkaan olen pahoillani aiheuttamastani mielipahasta.

Terveisin, Feanaro