Uusi VRL on valmis käyttöön! Vanhat salasanat on nollattu, mutta saat uuden käyttöösi palauttamalla salasanan yläpalkin \unohditko salasanasi" toiminnon avulla!

Tiedotukset

Porrastettuja voi anoa - 01.10.2013 18:27

Porrastetut kilpailut ovat vihdoin ja viimein koodattu siihen vaiheeseen, että niitä voi anoa. Kilpailuihin pätevät samat perussäännöt, mitä muihinkin kilpailuihin, mutta niissä on myös omia sääntöjä.

Yksinkertaisimmillaan selitettynä porrastetut kilpailut ovat tasokilpailemista. Hevonen aloittaa yleensä tasolta 0, mikäli sillä ei ole aiempaa kilpailukokemusta eikä se ole perinyt ominaisuuksia vanhemmiltaan. Hevosen tasoon vaikuttaa niin periytyvät ominaisuuspisteet (mikäli sen vanhemmat ovat kisanneet porrastetuissa) kuin myös porrastetuissa kilpailuissa ansaitut ominaisuuspisteet. Tulossa on myös muita "pistetienausmahdollisuuksia", kuten esimerkiksi valmennukset, mutta näistä lisää tuonnempana, kun systeemi saadaan pyörimään.

Pääsääntöisesti hevonen saa kilpailla vaan oman tasonsa luokissa. Ensimmäisillä tasoilla, eli tasoilla 0-2 tästä on kuitenkin joustettu ja osallistuminen on "laajempaa". Kilpailuissa hevosille arvotaan pisteytys, johon vaikuttaa hevosen taso, ominaisuuspisteet sekä satunnaistekijä, ja hevoset järjestetään tämän arvotun kilpapisteytyksen mukaan järjestykseen. Hevonen, jolla on enemmän pisteitä kys. lajissa vaikuttavissa ominaisuuksissa siis todennäköisemmin voittaa luokan, mutta satunnaistekijä takaa sen, että myös yllätyksiä välillä tulee!

Järjestäjän kannalta porrastetut ovat helpompia järjestää. Käytännössä tarvitaan vain kutsusivu, johon osallistujat listataan ja viimeistään viikko kilpailupäivän jälkeen osallistujat syötetään VRL:n sivuilla olevaan arvontakoneeseen. Kone arpoo tulokset ja ne menevät tulosten hyväksyntäjonoon kuten normaalitkin tulokset.

Porrastetut kilpailut saattavat vaikuttaa hyvin vaikeilta sisäistää aluksi ja tämän vuoksi toivoisinkin, että saisin palautetta, kuinka tekstiä sivuilla voisi selkeyttää. Suunnitelmissa on jonkinlainen rautalankamalli myös porrastetuissa kisaamisesta, mutta aikataulusta en vielä osaa sanoa.

Tulevaa - Tulostenlähetys porrastetuille viimeistään 20.10.2013 - Rautalankamalli porrastetuissa kisaamisesta - Tulosarkiston haku

Säännöistä, ominaisuuspisteistä, järjestettävistä luokista eri tasoilla ja kilpailupisteistä voit lukea lisää täältä. Luethan ensin säännöt, ennen kuin anot kilpailuja.

Kuten mikään järjestelmä, tämäkään tuskin on bugeista vapaa ja täysin toimiva heti alkuun, joten toivon kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, kun sääntöjä hiotaan toimivammiksi ja fiksummiksi, koodia muutetaan ja uutta ideoidaan :) Kiitos jaoksille ideoista ja avusta.