Tiedotukset

Rotulisäysohjeet - 19.03.2023 18:55

VRL:n rekisteriin lisätään rotuja ao. säädöksin. Huolehdithan, että nämä tiedot löytyvät tukipyynnöstä.

Tukipyynnön pohjalta VRL:n ylläpito sekä hevosrekisterityöntekijät ottavat rotulisäyspyynnön käsittelyyn ja käsittelee sen tarvittaessa yhdessä muun harrastajayhteisön kanssa. VRL:n toiveena on, että rekisteriin lisätään vain oikeaan tarpeeseen uusia hevosrotuja, eikä käsittelijöitä yritetä harhauttaa esimerkiksi tekemällä täytehevosia useamman harrastajan nimiin jotka katoavat pian rotulisäyksen jälkeen.

Ennen tukipyyntöä on myös hyvä harkita, olisiko yksittäiset hevoset mahdollista rekisteröidä VRL:n tietokantaan tilastoina. Tilasto VRL:n rekisterissä ei ole punaleima otsaan, vaan vaihtoehto hevosille, joita ei voida rekisteröidä puhdasrotuisena hevosena tai se on suvultaan tuntematon tai rotumääritelmän vastainen.

1. Rodulla on virallinen nimi sekä lyhenne. Lisäksi sen alatyyppi ilmoitetaan.
2. Rodulle löytyy virtuaalimaailmasta useampia yksilöllisen sivun omaavia edustajia. Hevosten sivut ovat jollain tapaa panostettuja; pelkkä minimalistinen listaus perustiedoista ei ole riittävä mallinne yksilöllisistä sivuista, vaan niiden sivuilta tulee löytyä perustietojen lisäksi esimerkiksi yksilöllisiä kuvia ja/tai tekstiä.
3. Rodulla on jo jonkinlainen historia virtuaalimaailmassa, ja sen yksilöitä omistaa useampi harrastaja.
4. Rodulle löytyy suomenkielinen rotumääritelmä (sivu, ei asiakirjatiedosto) joka voidaan tallentaa sellaisenaan esimerkiksi WebArchiveen. Rinnalle voi ilmoittaa lisäksi esimerkiksi englanninkielisen rotumääritelmä, mutta rodun perustiedot tulee olla saatavilla suomenkielisenä.