Askellajiratsastusjaos

Virtuaaliwikistä
(Ohjattu sivulta ARJ)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Virtuaalinen Askellajiratsastusjaos
Lyhenne ARJ
Laji askellajiratsastus
Alaisuus VRL
Perustettu 2003
Ylläpitäjä Taciturn
Vanhat ylläpitäjät {{{v_ylläpitäjät}}}
Tilanne toiminnassa
Omat sivut http://arj.altervista.org/
Ulkomaisia vastineita All-Sim Saddleseat Association

Virtuaalinen Askellajiratsastusjaos on virtuaalinen kilpailujärjestö, jonka tehtävänä on edistää askellajiratsastuksen asemaa virtuaalimaailmassa.

Historia lyhyesti

ARJ perustettiin vuoden 2003 syksyllä ajamaan askellajiratsastuksen asemaa virtuaalimaailmassa. Alun perin yhdistys toimi lähinnä islanninhevosten ehdoilla, mutta muiden askellajirotujen yleistyttyä toimintaan otettiin mukaan myös muiden askellajirotujen luokkia. ARJ oli VRL:n tauon aikana pois toiminnasta reilut puoli vuotta, kunnes elokuussa 2010 emilia luovutti jaoksen ylläpitäjyyden Tijuanalle ja Heidi M.:lle. Samana syksynä tehtiin suuri sääntöuudistus, jolloin sääntöihin otettiin mukaan saddle seat -luokat. Vuoden 2011 toukokuussa jaos siirtyi Jasnylle ja TK:lle.

Lista ylläpitäjistä:

  • Sanna L (18.01.2003 - 7/2004, perustaja)
  • Heli (7/2004 - ??)
  • Emilia J (?? - 8/2010)
  • Tijuana & Heidi M. (8/2010 - 5/2011)
  • Jasny & TK (5/2011 - 7/2019)
  • Taciturn (7/2019 - )

Kilpaileminen

Askellajiratsastus eroaa muista virtuaalisesti kilpailtavista lajeista siinä, että se on avoin vain tietyille hevosroduille. Luokissa ei ole tasoja, vaan hevosen rotu määrittää mihin luokkiin voidaan osallistua. 7.9.2010 uudistetuissa säännöissä luokkiin on lisätty myös saddle seat, joka on avoin islanninhevosta lukuunottamatta kaikille askellajiroduille sekä myös joillekin vain perusaskellajit omaaville hevosroduille (rodut on määritelty reaalimaailmassa saddle seatissa kilpailevien rotujen mukaan).

Askellajiratsastuksessa on tarkoituksena kilpailla siitä, kellä on parhaat askellajit. Se onkin suureksi osaksi enemmän näyttelyitä kuin varsinaisia ratsastuskilpailuita muistuttava laji. Ulkonäkövaatimuksissa on kuitenkin paljon eroja luokkien ja rotujen välillä, esimerkiksi islanninhevosten nopeusluokat ovat täysin eri maailmasta kuin vaikkapa saddlebredien show-luokat. Saddle seatia kilpailtaessa ARJ suositteleekin erikoistumaan yhteen luokkaan sen mukaan, haluaako kilpailla taitoa vai näyttävyyttä vaativassa luokassa.

Rodut

Askellajiratsastuksessa kilpailevat erikoisaskellajeja omistavat hevosrodut sekä jotkin showhevosrodut. Yleisimmille roduille on omat luokkansa, kaikki rodut islanninhevosta lukuunottamatta voivat kilpailla saddle seatissa.

Erikoisaskellajeja omaavat rodut


Perusaskellajit omaavat saddle seat -rodut

Katso myös


Aiheesta muualla