Budjonnynhevonen

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Budjonnynhevonen
[[Tiedosto:|200px|thumb|center| ]]
Tyyppi lämminverinen
Alkuperä ja käyttö
Alkuperämaa Venäjä
Polveutuminen doninhevonen, chernomorinhevonen, täysiverinen
Muita nimityksiä budyonny/budenny (vaihtoehtoisia kirjoitustapoja), Budyonny horse (engl), Будённовская лошадь (ven), budjonni (ruots)
Käyttötarkoitus ratsuhevonen
Ominaisuudet
Värit rautias yleisin, myös ruunikkoa, mustaa ja kimoa esiintyy
Säkäkorkeus 162-170 cm

Historia virtuaalimaailmassa

Budjonny on ollut aina melko harvinainen virtuaalimaailmassa, mutta luultavasti aivan virtuaalimaailman alusta asti on siellä täällä ollut yksittäisiä budjonny-yksilöitä eri talleilla. Joskus sitä on käytetty puoliveristen jalostuksessa, esimerkiksi Koululaakson suvuton budjonnytamma Ekbatana varsoi FWB:ksi merkityn tamman Laakson Traurig, jota on käytetty myös FWB-jalostuksessa. Varsinaisia budjonnyjen kasvattajia virtuaalimaailmassa ei kuitenkaan ole ollut muita kuin Kerppa (Quiero/Zeni) ja Ionic. Joissain RBSH-siittoloissa on toisinaan syntynyt puhtaita budjonny-varsoja, mutta ne ovat olleet yleensä toissijaisia RBSH:iden jalostukseen verrattuna.

Käyttö

Virtuaalimaailmassa budjonnyt ovat pääasiassa ratsuja, yleensä ne ovat erikoistuneet perinteisiin olympialajeihin (koulu, este, kenttä). Reaalimaailmassa niitä voidaan käyttää myös valjakossa, mutta virtuaalimaailmassa tämä on harvinaista. Monet oikeat budjonnyt kilpailevat myös estelaukoissa, mutta virtuaalimaailmassa budjonny ei ole hyväksytty laukkarotuna.

Budjonny on ollut alusta asti suosituin rotu RBSH:n jalostuksessa, erityisesti budjonny-xx-risteytys on yleisin ensimmäisen polven risteytys.


Lähteet