Estevarsojen laatuarvostelu

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Estevarsojen laatuarvostelu
Alaisuus itsenäinen
Perustettu 2011
Ylläpitäjä Ziki
Rajaus 2-4-vuotiaat hevoset ja ponit
Jaettavat palkinnot EV-I, EV-II, EV-III
Arvostelukohdat rakenne, suku, käytös tilaisuudessa, irtohypytys, askellajit, lisäpisteet
Tilanne aktiivinen
Omat sivut http://uinuva.net/ev/
Ulkomaisia vastineita -

Estevarsojen laatuarvostelu on tarkoitettu nuorille hevosille ja poneille. Tulokset suoritetaan lähes kokonaan arvonnalla.

Arvostelu

EV:n pisteytystä on päivitetty ainakin alkuvuodesta 2015. Tällöin päivitettiin lähinnä kerättäviä pistemääriä, minkä lisäksi arvosteluun lisättiin myös lisäpisteet.

Rakenne, max. 10p

Liikekuvallisille ja rakennekuvallisille hevosille löytyy omat arvostelukaaviot pisteineen. Rakennepisteet muodostuvat rakenteen osioiden yhteispistemäärästä. Piirretyt ja valokuvalliset arvioidaan samalla tavalla.

Suku, max 10p

Suvuttomille ja suvullisille hevosille löytyy omat arvostelukaaviot pisteineen. Menestynyt suku tai kattava sukuselvitys takaa paremmat pisteet. Suvullisilla hevosilla sukutaulun kadonneet hevoset on mahdollista korvata sukuselvityksellä.

Käytös tilaisuudessa, max 5p

Hevosen käytöstä arvioidaan läpi tilaisuuden. Hevosen sivuilta löytyvällä luonteella ei ole vaikutusta pisteisiin, sillä tämä osuus suoritetaan arpomalla.

Irtohypytys, max 5p

Irtohypytyksessä esteet hypätään kolme kertaa, pisteytyksessä huomioidaan vain paras suoritus. Arvostelukohteita ovat hyppytekniikka, rohkeus ja innokkuus. Valittavissa olevat estekorkeudet ovat 30-50cm, 70-90cm ja 100-120cm. Irtohypytys pisteytetään arpomalla.

Askellajit, max 5p

Hevosen käynti, ravi ja laukka arvioidaan. Arvostelukohteita ovat vauhti, liikkeen joustavuus ja sulavuus sekä askellajien soveltuvuus esteradoille. 2- ja 3-vuotiaat esittävät askellajit taluttaen sekä irtona, 4-vuotiaat ensin ratsain, sitten irtona. Askellajit pisteytetään arpomalla.

Lisäpisteet, max 5p

Lisäpisteitä voi saada luonteesta ja päiväkirjamerkinnöistä, 3- ja 4-vuotiaat myös valmennusmerkinnöistä. Luonteen tulee olla vähintään 250 sanan pituinen, päiväkirja- ja valmennusmerkinnät 100 sanaa.

Palkinnot

  • EV-I 30-40p.
  • EV-II 20-29p.
  • EV-III 10-19p.

Lähteet