Hevosten ostaminen

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalihevosia myydään yleensä foorumeilla ja tallien sivuilla. Myynti-ilmoituksesta löytyy tieto siitä, missä muodossa ja minne ostotarjous jätetään, ja mitä tietoja siitä pitäisi löytyä. Useimmiten myyjä haluaa tietää hevosen tulevan kotitallin, tarkoituksen, tulevaisuudensuunnitelmat ja haluaa myös nähdä sivu- tai kilpailunäyttöä. Sivu- tai kilpailunäyttöä pyytäessään myyjä haluaa nähdä aiemmin tekemiäsi hevosten sivuja ja aiempaa kilpailuhistoriaasi. Jos et ole aiemmin omistanut virtuaalihevosia, näyttöjä ei tietenkään ole - jos sopivaa, haluamaasi hevosta ei saa ostettua ilman näyttöjä, voit aina keksiä itse hevosia, joita voit myöhemmin käyttää näyttönä.

Yleensä virtuaalihevosen "kauppa" varsinaisesti toteutuu vasta sitten, kun ostaja on tehnyt ostamalleen hevoselle sivun ja ilmoittanut sivun osoitteen myyjälle. Tällöin kasvattaja päivittää hevosen uuden osoitteen sen vanhoille sivuille tai jos kyseessä on varsa, jolle kasvattaja ei ole tehnyt sivuja, uusi osoite linkitetään vanhempien sivuille ja mahdollisesti kasvattilistalle.

Myyntiehdot

Myyjällä saattaa myös olla myyntiehtoja, joihin on syytä tutustua tarkasti ennen hakemuksen jättämistä. Ostaessasi hevosen tietyillä myyntiehdoilla sitoudut noudattamaan niitä, vaikka ne olisivat miten kovat tahansa. Ostotarjouksen teossa kannattaa olla todenmukainen hevosen tulevaisuuden suhteen - jos et ole varma siitä, että hevosesta tulee kisatykki, ei sitä kannata luvata myyjälle. Myyntiehdoista ja kasvattajan oikeuksista hevoseen voi aina keskustella myös ostamisen jälkeen kasvattajan kanssa.

Kasvatettujen hevosten lisäksi myynnissä voi olla myös suvuttomia, eli keksittyjä hevosia. Näiden ostaminen toimii täysin samalla tavalla, joskaan yleensä hevosen keksijällä ei ole yhtä paljon myyntiehtoja kuin kasvatettujen hevosten kohdalla.

Virtuaalihevosten ostaminen ei maksa mitään. Siitä ei makseta palkkaa tai rahaa, eikä hevosia yleensä vaihdeta esimerkiksi ulkoasuihin.