Käyttäjä:Sandi

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aloitin virtuaalihevostelun vuonna 1999 kun näin Hevoshullussa ilmoituksen virtuaalitallista ja eksyin ihmettelemään että mikä se sellainen on. Päädyin jollekin tallille hoitamaan jotain hevosta, mutta taisin jo parin hoitokerran jälkeen haluta oman tallin.

Tallihistoria

Yhteiset tallit

MaJoVi-hevostila 1999-2000

MaJoVi oli alunperin kolmen ihmisen projekti, keksimme kaverin kanssa tehdä ajankuluksi oman virtuaalitallin ja haimme kylältä vielä kolmannen kaverin mukaan. Tallin perustaminen aloitettiin tietenkin nimestä joka muodostui kaikkien kolmen nimien alkukirjaimista. Seuraavaksi tarvittiin hevosia joten otimme hevospostikorttikokoelmani, valitsimme jokaiselle kasan mieleisiä kuvia ja keksimme niille tiedot. Itse tallin sivujen teosta en paljon muista mutta paikaksi valittiin Expage, sivuilla oli lähinnä linkit kunkin hevosen sivulle ja jonkinlaisessa kuvagalleriassa nämä postikortit skannattuina.

Sivut olivat senaikaiseksi Expage-talliksi hyvinkin hillityt, useimmilla sivuilla oli samanlainen puukuvioinen tausta ja siniset tekstit, ei taustamusiikkeja eikä monia erilaisia vilkkuvia grafiikoita, koristekuviakin yleensä vain yksi per sivu. Hoitopäiväkirjoissa olikin sitten enemmän vaihtelua, ne kun olivat yleensä hoitajien tekemiä.

Tallin pyöritys jäi aika pitkälti omille harteilleni koska yksi kaveri asui eri puolella maata ja toisenkin kanssa näimme enintään kerran viikossa. Ilmeisesti saimme kuitenkin sivut jonkinlaiseen kuosiin ja mainostakin johonkin sillä hyvin pian hoitajia alkoi tipahdella ja ei kestänyt kauaakaan kun jokaisella hevosella oli hoitaja. Jokin maaginen vetovoima sai kävijöitä tulemaan yhä lisää ja hevosilla oli parhaimmillaan neljäkin hoitajaa ja koko tallinpito alkoi mennä yhdeksi hoitajalistan päivittämiseksi. Toimme ison kasan hevosia lisää mutta siinä vaiheessa kolmas perustajista oli jo kyllästynyt ja toisellakin alkoi kiinnostus loppumaan enkä yksin jaksanut tallia pyörittää. MaJoVi laitettiin tauolle ja hevosia myyntiin, tauko johti kuitenkin hyvin pian koko tallin lopettamiseen.

MaJoVi järjesti hoitajatoiminnan lisäksi jonkinlaisia ratsastustunteja, myös kasvatustoimintaa piti olla vaikkei maailmalle ikinä tainnut lähteä yhtää MaJoVi-varsaa. Tallista ei ole paljon tietoa jäänyt mutta alkuperäiseen hevoskaartiimme kuului mm. seuraavia nimiä: Wild West "Vihtori", Bourbon "Roni", Perli "Perri", Bat Boy "Pate", Havanna "Nata" sekä oma yksityishevoseni suomenhevosori Arotuuli.

Windsor Sporthorses 2002

Windsor taisi alunperin olla Sirithrûnin idea ja itse päädyin mukaan luultavasti jonkin ht.netin topicin kautta. Tallille oli tarkoitus hankkia hevosia ja tehdä niistä laadukkaita kilparatsuja, luultavasti myyntiä tai siitokseen vuokrausta varten. Windsorissa itsessään ei pitänyt minkäänlaista kasvatustoimintaa olla. Tallin sivut saatiin aikanaan melkein valmiiksi mutta homma jäi tauolle Sirrin muuton ja pidemmän netittömyyden takia. Muut tallin perustamisessa mukana olleet kyllästyivät tämän tauon aikana odottamaan ja Sirrin palattua päätimme ettei tallia suunnitellussa muodossaan koskaan julkaista.

Hevos- ja ponitila Windsor 2002

Windsor Sporthorses muutti muotoaan ja toimintaan lisättiin hevosten kasvatus sekä vähennettiin kilpailemista ja hommasta tehtiin muutenkin rennompaa. Tallissa asusteli lähinnä minun sekä Sirrin yksityisiä eikä sitä juurikaan mainostettu julkisesti. Yhdet NJ-näyttelyt siellä pidettiin minkä jälkeen toiminta hiipui Sirrin kyllästyessä virtuaalihevosiin.

Anfarwol Welsh Ponies & Cobs 2002-2003, 2004, 2014-

Vuonna 2002 Emman kanssa perustettu Anfarwol on varmaan projekteistani pitkäikäisin, tai ainakin pisimpään tekohengitelty. Anfarwoliin tuotiin aikoinaan useampia poneja ulkomailta ja kasvatteja syntyi jonkin verran, yhä edelleen jotkut mainitsevat Anfarwolin kun vanhoista welshikasvattajista puhutaan. Anfarwol ei mielestäni ollut mikään erityisen vaikuttava talli koskaan mutta olihan meillä hyviä muiden kasvattamia poneja omistuksessa. Toiminta hiipui vuonna 2003 kun vähensin virtuaalihevostelua. 2004 yritettiin uutta tulemista mutta silloin ei taidettu koskaan saada edes sivuja valmiiksi kun innostus taas hiipui. 2014 talli teki taas kerran paluun kun ratsuwelshejä alkoi kerääntymään niin paljon että ansaitsivat oman paikkansa, eikä täysin uutta tallia viitsitty perustaa kun toiminta ja osittain ponitkin olivat samoja kuin menneinä vuosina.

Evo Sporthorses 2008

Vuonna 2008 yritin edellisen kerran virtuaalihevosten uudelleenaloittamista pitkän tauon jälkeen. Emma oli vielä kuvioissa mukana ja päätimme perustaa pienen kivan tallin minkä kanssa harrastaa rennolla meiningillä. Tallista löytyi puoliveristä, täysiveristä, akhal-tekeä, suomenhevosia sekä arabialaisia täysiverisiä. Tarkoitus oli suvullisten hevosten ohella hankkia pari tuontipuoliveristä ja aloittaa niistä omat sukulinjat mutta suht lyhyen ajan päästä tallin toiminta alkoi hiipumaan. Tallia ei koskaan varsinaisesti lopetettu, rauniot löytyvät yhä netistä vaikka osa hevosista onkin jo laitettu eteenpäin tai otettu uusiokäyttöön.

It's Ponies 2008

Evolan kanssa samoihin aikoihin perustettiin myös toinen rento talli It's Ponies, Evolaan kun eivät ponit oikein sopineet joten tämä talli pyhitettiin kokonaan niille. Talli saatiin valmiiksi ja ponejakin talliin kunnes kyllästyminen iski. Siihen vaikutti varmasti se että moni aiemmista kuvapaikoista ei enää antanutkaan lupia, ehkä myös Anfarwol kummitteli edelleen mielessä ja oli pettymys kun ponila ei ollutkaan heti yhtä mukava.

Anfarwol Acres 2009-2012, 2013-

Loppuvuodesta 2009 tein vihdoin paluuta virtuaalihevosten pariin ja päätin että nostetaanpa Anfarwol Welsh Ponies & Cobs taas pystyyn, onhan se ollut mukana virtuaalihevosteluissani jo pidempään. Toimintaa haluttiin kuitenkin hieman muuttaa, nimi vaihdettiin muotoon Anfarwol Acres ja tallille päästettiin muunkinrotuisia hevosia, lähinnä muutama puoliverinen ja suomenhevosia. Poneiksi kaivettiin muutamia vanhoja kavereita sekä pari uudempaa. Täysin uutena kokeiluna Anfarwoliin tulivat laukkaponit, ensin welshit ja hetken päästä myös shetlanninponit. Se kokeilu jäi kuitenkin suht lyhyeksi, totesin ettei laukkaharrastus taida olla sittenkään oma juttuni ja shetlanninponitkin ovat ihan tyhmiä. Samalla huomasin etten edes pidä monista welsheistämme. Laitoin suuren osan poneista myyntiin tai takaisin kasvattajille ja talli vietti jonkin aikaa hiljaiseloa. 2011 keväällä talliin tehtiin suuri remontti ja keskityimme taas laukkapainotteisiin poneihin, pääasiassa welsh B -rotuisiin. 2012 alkuvuodesta talli jäi tauolle palvelinrikon takia. 2013 syksyllä toimintaa alettiin taas herätellä ja poneja kaivella takaisin. Muutaman kuukauden ajan tallissa asui myös laukkahevosia sekä ratsuja, mutta 2014 keväästä lähtien Anfarwol Acres on keskittynyt täysin laukkaponeihin.

Síoraí Acres 2014-

Anfarwol Acresin laukkahevosmäärä alkoi kasvaa sen verran suureksi, että halusin perustaa niille oman osion. Osa hevosista oli Emman, joten tallista tehtiin yhteinen "lisäosa" Anfarwol Acresille. Talli sijoitettiin Irlantiin ja hevosvalikoima kasvoi nopeasti kattamaan kaikki viisi roturyhmää. Mukana on myös Chronos Racehorsesin ja Windsor Rapid Racersin aikaisia hevosia. Tallilla on sekä kilpailu- että siitostoimintaa.

Windsor Acres 2014-

Laukkahevosten lähdettyä Anfarwol Acresista ratsuhevoset eivät enää istuneet ollenkaan tallin imagoon, joten niillekin piti rakentaa oma lisäsiipi. Windsor Acres on oikeastaan suoraa jatkoa aiemmille Windsor-talleilleni, nyt talli vain on yhteisomistuksessa Emman kanssa. Hevoskokoonpanokin oli alkuun sama kuin Windsoreissa aiemmin. Alunperin tallissa oli tarkoitus olla vain täysi- ja puoliverisiä ratsuja, mutta mukaan mahtuu myös muita pääasiassa lämminverisiä rotuja.

Anffilan suomenhevoset 2014-

Anfarwol Acresissa oli takavuosina myös suomenhevosia ja silloin syntyi muutama kasvatti Anffin -liitteellä. Olin keräillyt vanhoja hevosiani kasaan ja ne tarvitsivat jonkun majapaikan, Anfarwol Acres ei tähän enää sopinut, joten uudelle tallille valittiin nimi minkä kanssa Anffin -liitettä voisi edelleen käyttää. Tallissa on pääasiassa vanhojen sukulinjojen edustajia ja hevoslaumassa on sekä Emman että sandin vanhoja hevosia.

Omat tallit

Ennen yhdenkään oman tallin perustamista minulla oli muutama suomenhevonen, mutta ne eivät tainneet ikinä majailla minkään talliksi kutsuttavan katon alla.

Siittola NightMares 2000-2001

NightMares oli ensimmäinen ikioma tallini. Sen perustamisen syitä en enää muista, mutta halusin tottakai tehdä tallista mahdollisimman hienon koska sain yksin päättää aivan kaikesta siihen liittyvästä. Tallin sivuilla oli hienot framet ja värimaailmana tummansinistä sekä mustaa. Hevosista suurin osa oli omia tuontejani, rotuina ainakin appaloosa, ahaltek, arabialainen täysiverinen sekä suomenhevonen. Tallin toiminta oli pääasiassa kasvatuspainotteista, hevosilla kilpailtiin vähemmän mutta tallin historiassa on ainakin yhdet NJ-näyttelyt. NightMares oli yksi ensimmäisistä ahaltekinhevosia kasvattavista talleista ja maahantuomiamme hevosia näkyy suvuissa yhä edelleen. Tallilla oli jossain vaiheessa myös oma ratsastusseura, NightMares Riding Club, NMRC, mutta siinä ei tainnut koskaan olla itseni lisäksi muita jäseniä.

Sandin Virtuaalisiittola 2001-2002

NightMares alkoi taitojen ja tietojen karttuessa tuntumaan nuhjuiselta ja Geocities epämukavalta paikalta joten päätin hyödyntää MikroBitin tilauksen mukana saamani sivutilan ja siirtää tallin sinne. Samalla vaihdoin tallin nimen Sandin Virtuaalisiittolaksi vaikka toiminta itsessään ei mihinkään muuttunut ja osa hevosistakin seurasi mukana. Talli oli suurinpiirtein täydellinen itselleni, oli kasvatusta, tapahtumia, kilpailemista, oriasematoimintaa.. Tällä tallilla jatkaisin varmasti edelleen ellen olisi jostain kumman syystä päättänyt lopettaa virtuaalihevostelua. Ensimmäinen askel oli tallipalo jossa kuoli osa hevosista ja jonka jälkeen en tallia enää pystyyn nostanut.

Pohjolan Ponitalli 2002

Jossain Sandin Virtuaalisiittolan ja Shamrockin paikkeilla oli pystyssä pikku welshiprojekti Pohjolan Ponitalli. En ole varma mistä tämä pikkutalli sai alkunsa, Pohjolassa oli kuitenkin joitakin Anfarwolin alkuaikojen poneista joten ilmeisesti se oli toiminnassa ennen Anfarwolia. Talli oli hyvin lyhytikäinen ja taisi saada maailmaan vain kaksi kasvattia.

Ratsutila Shamrock 2002-2003

Ihan ei lopettaminen onnistunut kerrasta vaan laitoin vielä Sandin Virtuaalisiittolan raunioilta toimintaan Ratsutila Shamrockin. se pyöri jotenkuten vuodenvaihteen yli mutta ei sinne enää saanut edellisen tallin tunnelmaa ja palatakaan en voinut kun kerran olin tallin polttanut ja koko virtuaalihevostelun lopettamista tein. Shamrock ei ollut edes kovin mieleinen nimi ja pian päädyin lopettamaan nimen käytön kokonaan.

Sandin Virtuaalihevoset ~2003

Se mitä Shamrockin jäljiltä jäi muuttui vain listaksi virtuaalihevosia. Jotain niillä vielä tein mutta kun tallit oli haudattu, ei enää innostustakaan niin riittänyt. Laitoin hevosia myyntiin ja lopulta tähän hevoslistaan jäivät minun virtuaalihevostelut pitkäksi aikaa.

Chronos Racehorses 2010

Alkuvuodesta 2010 tein paluuta virtuaalihevosten pariin ja tällä kertaa halusin aloittaa rennon projektin jonka vaatimukset eivät heti alkuun kävisi liian stressaaviksi. Jotain kautta tutustuin virtuaaliseen laukkaurheiluun ja innostuin heti. Aluksi otin vain pari laukkahevosta Anfarwolin nurkkiin mutta en osaa nähdä Anfarwolia muuna kuin welshitallina, joten erotin laukkahevosille oman nurkkansa mikä kasvoikin ihan täysiveriseksi talliksi. Pääsin nopeasti sisään laukkamaailman perusasioihin ja kaikki vaikutti puolisen vuotta erittäin hyvältä kunnes innostus tallia kohtaan katosi johonkin bittitaivaan tuuliin. Ehkä hommassa tökkäsi se etten tunne hevosia ja sukuja enkä osaa pitää niitä ominani. Chronos siirtyi talviunille ja vaikkei sitä virallisesti ole vielä lopetettu, ei nouseminen näytä kovin todennäköiseltä.

Hib Arabians 2010

Olen oikeastaan koko virtuaalihevosteluhistoriani ajan ollut kiinnostunut arabeista joten oli aika luonnollista että pian paluuni jälkeen kaivelin pölyistä muutaman vanhemman arabin sekä hankin pari uuttakin. Päätin pystyttää niille oman tallin koska halusin saada ne yhden katon alle. Hib jäi valitettavasti hyvin lyhytaikaiseksi, hädin tuskin ehdin sivut saada valmiiksi kun totesin että muiden hevosten määrä alkoi ylittää arabien määrän ja ennemmin niille tarvittiin omaa tallia kuin arabeille. Lopulta siirsin kaikki arabit uuteen talliin ja Hibin taru päättyi ennen kuin ehti alkaakaan.

Windsor 2010-2012

Nimen Windsor alla toimi tavallaan neljä erillistä talliosiota sekä virtuaalikylä. Alkuperäinen Windsor Sporthorses oli tarkoitettu puoliveristen maahantuontiin ja tekemään raakileista palkittuja urheiluhevosia kilpa- ja siitoskäyttöön, nykyisen Windsorin katon alla oli edelleen hienoja kilpahevosia sekä vanhoista että uusista sukulinjoista.

Chronosin vielä porskuttaessa aloin haikailemaan menneitä ja kaivoin jostain esille hevosteni sivuja Sandin Virtuaalisiittolan ajoilta. Olin silloin vain jättänyt ison hevoslauman tuuliajolle ja ajattelin että ehkei ketään haittaa jos otan pari vanhaa kaveria takaisin virtuaalihevostelua piristämään. Parista tuli muutama, muutamasta tusina ja pian huomasin että listalla alkaa olla liikaa kodittomia hevosia. Pienen pohdinnan jälkeen päätin ottaa käyttöön nimen sekä idean muinaiselta Windsorilta ja nostaa pystyyn oriaseman joka sai nimekseen Windsor Stallion Station.

Aluksi ajattelin pärjääväni pelkillä oreilla, mutta vanhojen tammakavereiden määrä alkoi kasvaa niin että laitoin oriaseman kylkeen pienen yksityistallin nimeltä Windsor Horse Heaven joka sittemmin vaihtoi nimensä muotoon Windsor Private Paddocks. Kauaa se ei pienenä yksityistallina säilynyt sillä tammojen määrä jatkoi kasvuaan ja pian se olikin jo oriaseman kokoinen talli. Yksityishevosia ei enää tallissa ollut, ne siirtyivät virtuaalikylän perustamisen myötä kylän talliin, samalla Private Paddocks vaihtoi nimekseen Windsor Mare Manor.

Chronosin siirryttyä tauolle kaipasin vielä jotain rennompaa projektia ja varmaan osittain stiinun yllytyksestä päädyin westernhevosiin. Aluksi harrastin eri lännenratsastuksen lajeja arabeillani mutta toin pian myös muutaman kivanvärisen quarterin lauman jatkeeksi. Olin päättänyt että oriasema ja yksityistalli sisältävät vain puoli- sekä täysiverisiä hevosia joten pian pystytin Windsorin kylkeen kolmannenkin talliosion jonka nimeksi tuli Windsor Western Winds.

Western Windsin puolella oli pääasiassa quarterhevosia. Kaikilla kilpailtiin eri westernlajeissa, useimmilla oli yksi oma painotuslajinsa mutta pari monitaituria kisaa useampaakin lajia. Orit olivat ulkopuolisten käytettävissä ja jo pari omaakin kasvattia syntyi vaikka varsinaisesti mitään suurempaa kasvatustoimintaa ei ollut tarkoitus harrastaa. Syntyvät varsat olivat kaikki quarterhevosia, niitä tehtiin pääasiassa tilauksesta tai omiin tarpeisiin. Tallin pienenä erikoisuutena oli hevosten väritys, perusvärien lisäksi löytyi mm. shamppanjavärejä. Western Winds järjesti myös satunnaisesti VLRY:n alaisia kilpailuja, kunnes kaikki Windsorin nimellä tapahtuva toiminta siirtyi virtuaalikylään.

Stallion Station tarjosi nimensä mukaisesti oreja siitoskäyttöön. Kaikilla oreilla kilpailtiin kunkin omassa painotuslajissa, yleispainotteisia monen lajin hevosia tallissa oli vain muutama. Pääasiassa kaikki olivat joko este- tai koulupainotteisia mutta arabit kisasivat vain westernlajeissa. Roduista oriasemalla olivat edustettuina arabialaisen täysiverisen lisäksi monenlaiset tavallisemmat puoliveriset, englantilainen täysiverinen sekä ahaltek. Tallilla järjestettin myös ERJ:n alaisia kilpailuja ja myös NJ-näyttelyitä, kunnes tämänkin talliosion toiminta siirtyi virtuaalikylän puolelle.

Mare Manorin kaikki tammat olivat siitoskäytössä ja niistä oli mahdollista saada tilausvarsoja, tammoilla myös kilpailtiin omissa painotuslajeissaan. Myös tämän puolen hevosista suurin osa oli este- tai koulupainotteisia, lukuunottamatta arabeja jotka kilpailivat westernlajeissa. Rotuvalikoima oli sama kuin oriasemalla. Kasvatustoiminnan lisäksi tallilla järjestettiin satunnaisesti KRJ:n alaisia kilpailuja.

Windsor Virtual Village sai alkunsa Windsorin toiminnan laajennuttua niin paljon, että halusin keskittää kaiken toiminnan saman katon alle. Mieleeni muistui aiemmin pitämäni Aurinkolaakson virtuaalikylä ja pienen tutkailun jälkeen huomasin ettei kovin aktiivista kylätoimintaa nykyään löydy. Windsorin kylässä oli perinteiseen tapaan tonttipaikkoja useille talleille, sekä lisäksi kylän yleinen yksityistalli. Kylässä toimi myös seura Windsor Villagers jonka jäseniä kaikki kyläläiset automaattisesti olivat. Kyläläiset voivat järjestää kuukausittaisen vuokran maksuksi tapahtumia joissa on jotain etuisuuksia kyläläisille.

Koska koko Windsor-mammutti sai alkunsa laukkatallin jäänteistä, ei paikka ollut täydellinen ilman laukkahevosia. Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin perustamaan vielä yhden pienen talliosion pelkästään täysiverisiä laukkahevosia varten. Windsor Rapid Racers oli vain muutaman hevosen koti, tallissa oli tarkoitus pitää vain parhaat yksilöt kilpailu- ja siitoskäytössä.

Windsor kaatui lopulta teknisiin ongelmiin, liian vähän varmuuskopioita liian huonoissa paikoissa ja palvelimen hajotessa kaikki tiedostot katosivat.

Kasvattajanimet

Omassa tai jaetussa käytössäni on ollut vuosien varrella useita kasvattajatunnuksia, osaa niistä voi edelleen nähdä hevosteni nimissä. Alla aakkosjärjestyksessä listattuna ne joiden alle on omilla hevosillani syntynyt edes pari kasvattia.

Anfarwol

Oli käytössä Anfarwol Welsh Ponies & Cobsin aikana ja on nykyään Anfarwol Acresin kasvattajatunnus welsheille. Menestyneitä kasvatteja ovat mm. Anfarwol Alec (VIR MVA Ch, KTK-I), Anfarwol Myrllysg (KTK-III), Anfarwol Alcam Milwr (VWY-III), Anfarwol Mai Ddiwrnod Ebol sekä Anfarwol Eirian.

Anffin

Anfarwol Acresin kasvattajatunnus suomenhevosille. Tunnuksen alle on syntynyt vain muutama kasvatti ja lisää ei todennäköisesti tule. Anfarwol Acresin omistuksessa ovat kasvatit nimeltä Anffin Kasperi, Anffin Kosmos sekä Anffin Leijonankita.

NM

NightMaresin tunnus jonka alle syntyi useampia kasvatteja, lähinnä ahaltekinhevosia. Tunnuksen kantajia mm. Chimayala NM, Grannek NM, Adamant NM.

Pohjolan

Ollut Pohjolan Ponitallilla käytössä. Nimen alle syntyi vain kaksi kasvattia, welshponiori Pohjolan Legolas sekä tamma Pohjolan Gingerbread.

San

Käytössä Sandin Virtuaalisiittolan ajoista lähtien, lähinnä arabialaisilla täysiverisillä ja ahaltekeillä. Tunnetuin tämän tunnuksen kantaja on ahaltek-ori San Grande (YLA3).

Sandi's

Käytössä Sandin Virtuaalisiittolassa, nimen alle syntyi pari arabia, FWB sekä welshponiori Sandi's Skywalker.

Sandin

Sandin Virtuaalisiittolassa suomenhevosten tunnuksena. Yksi tunnetuin kasvatti aikanaan oli ori Sandin Pohjantähti jolla oli senaikaiseksi virtuaalihevoseksi todella pitkä suku.

SS

Tunnus on todennäköisesti Sandin Virtuaalisiittolan aikainen ja käytössä edelleen. Nimen alle on syntynyt vuosien varrella lähinnä FWB-kasvatteja.

Winds

Oli Windsorin tunnus, tulee joko hevosen nimen alkuun tai loppuun.

Yleistä

Nimimerkit

2002-2003 Johanna M./Johanna

2003- Sandi/sandi

Seurat

2000-2001 NMRC (NightMares Riding Club)

2002 AuRa (Aurinkolaakson Ratsastajat)

2002-2003 OriRa (Orilaakson Ratsastajat)

2008- WTR (Wanhat Virtuaalitätiratsastajat)

? FNR (Fanononé Riders)

2011-2012 WV (Windsor Villagers)

Kisaluvat, lisenssit ym.

KL-058, KL-480 (molemmat olleet myös toisten nimissä joskus listojen sekaannuttua)

VKL-342

VRL-07737

Vastuutehtävät

Olen ollut 2000-luvun alussa mukana VRL:n toiminnassa, muistaakseni tallilistan tai tallien hyväksynnässä sekä seurarekisterin pitäjänä. Olen myös joskus ollut YLA-tuomarina ja ilmeisesti hetken aikaa koko laitoksen ylläpitäjänä. Vuonna 2010 perustin Virtuaalisen Matkaratsastusyhdistyksen eli VMRY:n jonka siirsin joulukuussa stiinulle.

Muuta

Perustin myös Aurinkolaakson virtuaalikylän, valitettavasti kylästä ei ole jäljellä mitään tarkempia tietoja. Kylällä oli myös virtuaalinen ratsastusseura Aurinkolaakson Ratsastajat (AuRa).