Virtuaalinen Näyttelytoiminta (yhdistys)

Virtuaaliwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalinen Näyttelytoiminta eli VNT on VRL:n tarjoama palvelu virtuaalista näyttelytoimintaa harrastaville. Se avattiin kesällä 2009 ja tällä hetkellä sitä ei ole vielä avattu tauon jälkeiseen VRL:llään.

VNT antaa mahdollisuuden käyttää hevosia näyttelyissä, kerätä arvonimia ja ansaita kantakirjausoikeus VRL:n alaisiin kantakirjoihin. Näyttelyt ovat avoinna kaikille VH-tunnuksen omaaville hevosille ja VRL-tunnuksen omaaville esittäjille. VNT:n alaiset näyttelyt ovat avoinna vain VH-numeron omaaville hevosille ja VRL-tunnuksen omaaville esittäjille.


Säännöt

Tavallisissa näyttelyissä on sallittua järjestää korkeintaan 10 luokkaa, joihin tulee ottaa vähintään 10 osallistujaa. Yhteen luokkaa on suositeltavaa ottaa korkeintaan 30 osallistujaa. Näyttelyiden järjestäjä päättää luokkakoon mukaan, montako hevosta luokkaan esittäjä saa tuoda ja kuinka moneen luokkaan yksi hevonen näyttelyissä voi osallistua.

Tammat esitetään aina omassa luokassaan, poikkeuksena kasvattaja- ja värinäyttelyt. Ruunat saavat osallistua samoihin luokkiin orien kanssa. Mikäli näyttelyihin osallistuu useampi hevonen samoilla kuvilla, jälkimmäinen hylätään. Suomenhevos- ja suomenpienhevosluokkiin on erityisohjeet.

Tuomari arvioi osallistujat paremmuusjärjestykseen. Luokan 0-10 parasta palkitaan BIC-sijoilla (Best In Class), jos tuomari katsoo hevosen palkinnon arvoiseksi. Jos kolmanneksi arvosteltu hevonen saa BIC-sijan, ovat myös 1. ja 2. automaattisesti sen arvoisia. BIC-sijojen määrä riippuu luokan osallistujien määrästä. BIC-sijan saaneet luokkavoittajat (1 kpl / luokka) siirtyvät BIS-kehään kilpailemaan BIS-sijoista (Best In Show). BIS-kehän 1-5 parasta palkitaan BIS-sijoilla. BIS-sijat jaetaan aina - poikkeuksena tilanteet joissa yksikään luokkavoittaja ei ole saanut BIC-sijaa.

Lisäksi tuomari voi palkita hevosen RC-palkinnolla (Recommended), jos tuomari katsoo hevosen sen arvoiseksi. Ylempiarvoinen palkinto korvaa aina alempiarvoisen. Jos hevosella saa BIC-sijan ja BIS-sijan, vain BIS-sija jää voimaan. Vastaavasti jos hevonen on saanut BIC-sijan se ei voi samassa näyttelyssä saada RC-palkintoa.


Tuomarit ja tuomarointi

VNT on hyvin tarkka tuomaroinneista ja tuomarien laadusta, joten tuomarilista on tälläkin hetkellä vielä hyvin lyhyt. Jokainen tuomarikokelas joutuu lukemaan tuomarointimateriaalit lävitse ja testaamaan taitojaan erilaisilla tuomarointitehtävillä sisäisellä foorumilla. Tuomarit ovat pääasiassa erikoistuneet tiettyihin rotuihin ja tuomarikokeilaiden tulee suorittaa tuomarointikoe jokaisesta rodusta, jota haluavat tuomaroita. Tuomareita kouluttavat rotukohtaiset asiantuntijat, joita on toistaiseksi ollut melko vähän. Tuomarikokeen läpäistyään kokelaasta tulee tuomari ja hän pääsee arvostelemaan oikeita luokkia.