VRL: Rekisterit

Virtuaaliwikistä
Versio hetkellä 25. helmikuuta 2011 kello 20.14 – tehnyt Marsupieni (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Virtuaalisen ratsastajainliiton keskeistä toimintaa on harrastajien, tallien, seurojen ja hevosten rekisteröinti. Rekistereillä pyritään sekä erottamaan eri henkilöt ja...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Virtuaalisen ratsastajainliiton keskeistä toimintaa on harrastajien, tallien, seurojen ja hevosten rekisteröinti. Rekistereillä pyritään sekä erottamaan eri henkilöt ja hevoset toisistaan että säilyttämään virtuaalimaailman historiaa tuleville harrastajille. Rekistereihin voi myös tehdä hakuja, joiden avulla voi löytää esimerkiksi siitoshevosia. Jotta hevosen, tallin tai seuran voi rekisteröidä, omistajan tulee olla VRL:n jäsen. Kaikilla jäsenrekisteriin kuuluvilla harrastajilla on oma yksilöllinen VRL-tunnus, joka toimii virtuaalimaailmassa henkilötunnuksena.

VRL-tunnuksen avulla harrastaja voi kirjautua liiton sivuilla, ja hallita sieltä omia tallejaan, hevosiaan, seurojaan ja kasvattajanimiään.

Hevosrekisteri

VRL pitää virtuaalista hevosrekisteriä, jonka tarkoitus on koota kattava tietokanta virtuaalimaailmassa vaikuttavista ja vaikuttaneista hevosista. Vain VRL-tunnuksen rekisteröineet jäsenet voivat rekisteröidä virtuaalihevosia. Rekisteriin tallennetaan mm. hevosen perustiedot, sukutaulu, jälkeläistiedot ja VRL:n alaista kilpailuista saadut tulokset ja palkinnot. Kaikki rekisteröidyt hevoset saavat rekisterinumeron, eli VH-numeron. Vuodesta 2010 alkaen rekisterinumerot ovat olleet muotoa VH00-000-0000, jossa ensimmäisen luku kertoo rekisteröintivuoden, toinen hevosen rodun ja kolmas hevosen järjestysnumeron rodun ja vuoden mukaan.

Vaikkei aikoisikaan osallistua VRL:n toimintaan, on rekisteröinnistä silti hyötyä. Jos hevosen omat sivut katoavat, voi jälkeläisten sukutauluun linkittää hevosen rekisterisivun todisteeksi tämän olemassaolosta. Hevosrekisteri luo myös yhteisiä pelisääntöjä, VRL mm. vaatii kaikilta rekisteröitäviltä hevosilta selkeää mainintaa virtuaalisuudesta.

Tietojen tallettamisen lisäksi harrastajat voivat myös muokata niitä. Hevosille voi merkitä rekisteriin kotitallin, ja sen voi asettaa adoptoitavaksi, myytäväksi tai tarjolle jalostukseen. Adoptointi tarkoittaa sitä, että hevonen asetetaan rekisterissä kenen tahansa poimittavaksi. Se eroaa myynnistä sillä, että edellisellä omistajalla ei ole päätäntävaltaa siihen kuka hevosen poimii itselleen.

Tallirekisteri

VRL ylläpitää listaa virtuaalitalleista, jotka ovat rekisteröity VRL:n alaisiksi. Listalta löytyvät myös talliarvostelun tulokset. Vain VRL-tunnuksen rekisteröineet jäsenet voivat rekisteröidä virtuaalitalleja. Rekisteriin tallennetaan tallin nimi, osoite, omistaja, kuvaus ja mahdollinen talliarvostelun palkinto. Lisäksi mahdollista on anoa tallille kasvattajanimi.

Virtuaalitallilistalle hyväksytään kaikki valmiit virtuaalitallit, joiden sivut eivät sisällä laitonta tai loukkaavaa materiaalia. Kaikille rekisteröidyille talleille myönnetään tallin rekisteritunnus, joka on muotoa XXXX0000 - ensimmäiset neljä kirjanta tulevat tallin nimestä ja yksilöivät rekisterinumeron, ja neljä viimeistä tallin järjestysnumeron tallirekisterissä.

Tallirekisterin kautta harrastajat voivat hallinnoida tallinsa asukkaita ja yhteistyökumppaneita, ja äänestä suosikkitallejaan tallilistalla. Tallin profiilisivulta näkyy aiemmin lueteltujen tietojen lisäksi myös tallilla syntyneet rekisteröidyt kasvatit. Jotta hevonen näkyisi tällä listalla, tulee sen kasvattajaksi merkitä kyseisen tallin tallitunnus.

Seurarekisteri

Rekisteri seuroille. Seurarekisteri ei ole vielä kunnolla avautunut VRL:n uudistumisen myötä, joten siitä kirjoitetaan vasta myöhemmin.

Kasvattajanimirekisteri

Rekisteri kasvattajanimille. Kasvattajanimirekisteri ei ole vielä kunnolla avautunut VRL:n uudistumisen myötä, joten siitä kirjoitetaan vasta myöhemmin.

Lähteet

VRL